Drenthe College


Description: 'Rode schicht', zou een passende naam zijn voor het nu nog witte en naamloze racemonster dat wordt gebouwd door studenten van het Drenthe College. Studenten van de opleidingen Human Technology en Elektrotechniek doen mee aan de Solar Challenge 2008, zeg maar de Elfstedentocht voor boten op zonne-energie.

Startpagina

Drenthe College studenten racen op zonne-energie

'Rode schicht', zou een passende naam zijn voor het nu nog witte en naamloze racemonster dat wordt gebouwd door studenten van het Drenthe College. Studenten van de opleidingen Human Technology en Elektrotechniek doen mee aan de Solar Challenge 2008, zeg maar de Elfstedentocht voor boten op zonne-energie.

Er wordt hard gewerkt om de boot eind mei gereed te hebben. Half juni begint de race langs de Friese steden, waar 48 teams uit 9 landen aan mee doen. Twee jaar geleden deed het Drenthe College ook mee. Toen werd er op het laatste moment een zeilboot vertimmerd. De bemanning behaalde een verdienstelijke 5e plek in hun klasse. Dit jaar gaat het anders 'We laten zien dat de provincie zonder water flink kan pieken in de provincie met water', klinkt het strijdvaardig, aldus een teamlid.

Het team bestaand uit: Coen van der Ree, Luc Jansen, Marchel Arling, Jerry Schuurman, Zoran Glamocic, Dyon Meijer, Richard van Veluw en Robert Huygen. Volgens het team moet een podiumplek haalbaar zijn met de hypermoderne glasvezelboot die uiteindelijk in de rode huisstijl van het Drenthe College gespoten wordt. Hoeveel knopen het schip kan halen houdt het team achter zijn kiezen. 'We gaan de concurrentie niets wijzer maken. In elk geval gaan we hard genoeg.'

Voor meer informatie over dit project kunt u kijken op www.dcsolarteam.com