Frontale aanval op virussen en bacteriën

26/05/2008 11:53

Virobuster Electronic Air sterillisation

Wereldwijde doorbraak: beslissende stap in luchtsterilisatie

Frontale aanval op virussen en bacteriën

Uitvoerige wetenschappelijke tests in microlaboratoria en intensieve praktijktoetsen in ziekenhuizen hebben uitgewezen dat alle bacteriën, schimmels en virussen in de lucht volledig geëlimineerd kunnen worden. De door Virobuster in Enschede ontwikkelde techniek is een uiterst doeltreffend antwoord op de groeiende problematiek van onder meer MRSA-besmetting in ziekenhuizen en virusuitbraken zoals SARS, TBC of vogelgriep (H5N1).

De nieuwe methode voor luchtsterilisatie is door Virobuster onder meer getest in uiterst kritische omgevingen zoals het Microbiologie Laboratorium Twente-Achterhoek, de kinderafdeling van het ziekenhuis Jeroen Bosch in Den Bosch en in de gesloten en beveiligde TBC-afdeling van het UMC St. Radboud in Nijmegen. Bij de sterk uiteenlopende eisen die deze omgevingen stellen -van potentiële MRSA- tot TBC-besmetting-, slaagt de Virobuster technologie erin om de lucht volledig te steriliseren.

Volksgezondheid

Besmetting door bacteriën en virussen, en de toenemende resistentie ervan, vormen een grote bedreiging voor de volksgezondheid. Ziekenhuizen maken steeds hogere kosten voor desinfectie en patiënten lopen grotere kans op besmettingen tijdens hun verblijf in ziekenhuizen. Ook omgevingen zoals cleanroom laboratoria stellen extreem hoge eisen. Zelfs 'gewone' kantoorgebouwen kunnen aanleiding geven tot onnodig ziekteverzuim door onder andere het sick building syndrome. De techniek van Virobuster is een kostenbesparende remedie tegen een soms levensbedreigend gevaar.

De Virobuster is gebaseerd op de UVGI(Ultraviolet Germicidal Irradiation)-techniek en had tot nu toe nog een aantal nadelen zoals de productie van ozon. Met de gepatenteerde nieuwe technologie die volledig veilig is voor mens, dier en milieu zet Virobuster een beslissende stap voorwaarts.

Filters elimineren schimmels, bacteriën of virussen slechts ten dele, Virobuster schakelt ze met haar gepatenteerde UVGI techniek volledig uit.

De apparatuur kan eenvoudig aan bestaande luchtkanalen worden gekoppeld of worden opgesteld als zelfstandige unit. Ook heeft Virobuster een speciale Steritent ontwikkeld om snel een afgesloten steriele ruimte te kunnen inrichten, bijvoorbeeld als isolatiekamer in een ziekenhuis.





http://www.virobuster.com