Leefbaar Rotterdam


maandag, mei 26, 2008

Leefbaar op de markt

Leefbaar raadsleden stonden zaterdagmorgen al vroeg op de markt voor de centrale bibliotheek. In de bibliotheek was een bijeenkomst georganiseerd waar burgers zogenaamd inspraak konden geven op de profielschets voor de nieuw te benoemen burgemeester.

Zoals te verwachten viel, waren er tijdens deze inspraakronde aanzienlijk meer raadsleden en medewerkers van het stadhuis dan burgers aanwezig. Als over twee weken alle inspraakrondes achter de rug zijn, hebben hooguit enkele tientallen politiekgeëngageerde Rotterdammers en organisaties inspraak gehad op de profielschets. En dan is het uiteraard nog maar de vraag wat hier in de geheime vertrouwenscommissie mee gedaan wordt.

Leefbaar Rotterdam heeft vanaf het begin duidelijk gemaakt dat de enige manier waarop de Rotterdammers echt inspraak hebben, het organiseren van een referendum is met meerdere onafhankelijke kandidaten. Leefbaar Rotterdam heeft hier zelfs een eigen referendummodel voor geschreven. Een dergelijk open referendum wordt echter door de huidige politiek partijen onwenselijk geacht omdat ze hierbij hun grip op de benoeming verliezen.

Robert Simons of Hennie van Schaik zien wij wel zitten als burgemeester