Gemeente Arnhem

Wat vinden Arnhemmers de mooiste groene plek in Arnhem? (26-05-2008) De mooie groene stad Arnhem dingt deze zomer mee naar de titel Groenste stad van Nederland in de competitie Entente Florale. Daarvoor kunnen alle Arnhemmers de groenste plek van Arnhem aanmelden. De gemeente is benieuwd wat de inwoners de mooiste groene plaatsen in hun stad vinden. Dat kan een bos, park of ander openbaar groen zijn, maar ook een binnentuin of volkstuin. Daarom heeft de gemeente een prijsvraag voor alle Arnhemmers uitgeschreven: wat is uw mooiste groene plek in uw stad? Onder alle inzenders wordt een fiets verloot.

Tot maandag 9 juni kunnen Arnhemmers op de gemeentelijke website www.arnhem.nl vertellen wat zij de mooiste groene plek van Arnhem vinden, en waarom. De vraag is ook om de plaats precies te beschrijven, en wat er te zien is wanneer je er als groengenieter staat, zit of ligt.

Top-10
Uit alle inzendingen wordt een top-10 samengesteld van groene locaties in Arnhem. Vanaf half juni is deze top-10 op www.arnhem.nl te zien. Daar wordt dan ook de winnaar van de prijsvraag bekend gemaakt. Op de uitverkoren plek reikt wethouder Cees Jansen vóór 27 juni de prijs uit aan de winnaar.

De competitie
Ook de jury van de Entente Florale krijgt de top-10 mee. Vrijdag 27 juni komt de elfhoofdige jury in Arnhem op bezoek. De jury bestaat uit landschapsarchitecten, ecologen, stedenbouwkundigen en beheerders. De dag begint met een presentatie over het groen van Arnhem. Daarna stapt de jury op de fiets voor een vier uur durende tocht door Arnhem. De uitslag wordt pas op 8 oktober bekend. De steden die samen met Arnhem om de titel strijden, zijn Boxtel, Hilversum, Lelystad en Veendam.