Gemeente Lisse

erfbeplanting en haagbeplanting
lees voor

Subsidie voor erfbeplanting en haagbeplanting

beukenhaag in bollenvelden.

Om de aanleg van streekeigen beplanting te stimuleren is er een subsidieregeling ingesteld. Deze aanvraagperiode voor subsidie loopt van 1 juli 2008 tot 1 februari 2009.

De Duin& Bollenstreek heeft een rijk cultuurhistorisch landschap met een eigen karakter. Naast de kenmerkende bollenvelden en weidegronden horen hierbij ook kleinere elementen zoals houtwallen, bossingels, erfbeplanting en hagen. Deze erfbeplantingen en hagen zijn in de loop van de tijd op veel plekken in de regio verloren gegaan. Dit leidt tot een eentoniger landschap. Om de aanleg van deze streekeigen beplanting te stimuleren is er een subsidieregeling ingesteld.

Subsidie
Particuliere grondgebruikers buiten de bebouwde kom kunnen subsidie krijgen voor de aanleg van erfbeplantingen, bijvoorbeeld boerentuinen, knotbomen of hoogstamfruitbomen. Agrariërs kunnen subsidie krijgen voor de aanplant van hagen. Een belangrijke voorwaarde hierbij is dat u gebruik maakt van streekeigen soorten. De subsidie bedraagt 50% van de kosten voor aanleg of herstel, zowel arbeidskosten als materiaalkosten. Het minimumsubsidiebedrag is 250,00 en het maximumbedrag is 4.537,80. Tevens kunt u advies krijgen van de regiocoördinator die werkzaam is bij Landschapsbeheer Zuid-Holland.

Aanvragen
De aanvraagperiode voor subsidie loopt van 1 juli 2008 tot en met 1 februari 2009. Het is raadzaam om tijdig een informatiepakket aan te vragen met daarin het aanvraagformulier en de uitgebreide voorwaarden. Een voorlichtingsfolder met meer informatie over deze regeling vindt u op de site van Holland Rijnland. Of kunt u contact opnemen met Landschapsbeheer Zuid-Holland via 0182 - 683 666 of info@zh.landschapsbeheer.nl

Laatst gewijzigd op: 23-5-2008 12:29