Politie Twente

Persberichten Politie Twente 26 mei 2008

Scooterbestuurster gewond bij aanrijding

Haaksbergen

Een 19-jarige scooterbestuurster uit Haaksbergen raakte zondagmorgen 25 mei gewond op de kruising Alsteedseweg - Witteveenweg in Haaksbergen. Een 40-jarige automobiliste uit Enschede verleende haar geen voorrang.

Zondagmorgen 25 mei werd om ongeveer 10.15 uur een aanrijding gemeld op de kruising Alsteedseweg - Witteveenweg in Haaksbergen. Bleek dat een 40-jarige automobiliste is Enschede, rijdende over de Witteveenweg in de richting van de Markslagweg, geen voorrang had verleend aan een 19-jarige bestuurster van een bromscooter uit Haaksbergen. De 19-jarige reed over het fietspad van de Alsteedseweg in de richting van de Duitse grens en werd door de automobiliste niet opgemerkt. Zij is met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Proces-verbaal tegen de automobiliste wordt opgemaakt. (08-065974)

Automobiliste gewond bij aanrijding

Enter

Een 27-jarige automobiliste uit Almelo raakte zondagmiddag 25 mei om nog onbekende reden op de A1 ter hoogte van Enter de macht over het stuur van haar auto kwijt en kwam tegen de middengeleiding tot stilstand. Hierbij is zij gewond geraakt.

Zondagmiddag 25 mei om ongeveer 15.35 uur werd een aanrijding gemeld op de A1 ter hoogte van Enter. In eerste instantie werd er gemeld dat het om een aanrijding ging waar drie voertuigen bij betrokken zouden zijn. Toen de politiemensen terplaatse kwamen bleek dat het een eenzijdige aanrijding betrof waarbij een 27-jarige automobiliste uit Almelo tegen de middengeleiding tot stilstand was gekomen.

Waarom zij tegen de middelgeleiding tot stilstand kwam en waardoor zij de macht over het stuur verloor, zal verder worden onderzocht. Zij was uit de richting Deventer aan komen rijden en plotseling hadden getuigen, die achter haar reden, haar zien slingeren en na een stofwolk tegen de middengeleider zien staan. De 27-jarige is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo. (08-066026)

Motorfiets gestolen

Almelo

Een 22-jarige Almeloer heeft aangifte gedaan van zijn motor die zondagavond 25 mei in Almelo is ontvreemd.

Zondagavond 25 mei verscheen een 22-jarige man uit Almelo aan het politiebureau in zijn woonplaats. Hij vertelde dat even daarvoor zijn motorfiets was gestolen en een aangifte werd opgenomen. Hij had zondagavond om ongeveer 21.00 uur de motor geparkeerd en op slot gezet aan de Rembrandtlaan in Almelo ter hoogte van de Rembrandthal. Toen hij rond 22.00 uur weer op de plek, waar hij de motor had achtergelaten, terugkwam was deze verdwenen. Het gaat om een Honda CBR 600 RR, zwart / blauw van kleur in een speciale uitvoering "Moviestar Rapsol HRC", met het kenteken MP-TB-49.

De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk zondagavond de 26e mei tussen 21 en 22 uur aan de Rembrandtlaan in Almelo iets is opgevallen met betrekking tot deze diefstal of die weten waar deze motor op dit moment is. Zij worden verzocht contact op te nemen met de afdeling Almelo van de politie Twente, te bereiken of via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (08-066110)

Rijbewijs ingevorderd na aanrijding

Almelo

Een 21-jarige automobilist uit Almelo moest zondag 25 mei zijn rijbewijs inleveren omdat hem onverantwoord rijgedrag wordt verweten waardoor een aanrijding ontstond.

Zondagmiddag 25 mei werd om ongeveer 15.45 uur een aanrijding gemeld op de parallelweg van de Rechteren Limpurgsingel in Almelo. Bleek dat het een eenzijdige aanrijding betrof waarbij een 21-jarige automobilist uit Almelo tegen een lichtmast was gereden. Uit een ingesteld onderzoek is komen vast te staan, dat de 21-jarige vermoedelijk met een veel te hoge snelheid heeft gereden. Uit de lengte van een achtergebleven remspoor valt uit metingen op te maken dat deze snelheid tussen de 90 tot 100 km per uur moet zijn geweest, op een stuk waar 50 is toegestaan.

Ook had de auto forse schade opgelopen en was een deel van het trottoir verschoven door vermoedelijk de hoge snelheid. In verband met mogelijk onverantwoord rijgedrag is het rijbewijs van de 21-jarige ingevorderd. Hij bleef ongedeerd. Omdat hij militair is, is ook de Koninklijke Marechaussee terplaatse gekomen. (08-066037)

Aanhouding na diefstal fietsrek

Almelo

Een 68-jarige man uit Almelo werd maandagmorgen 26 mei aangehouden nadat was gezien dat hij spullen wegnam van een fiets.

Maandagmorgen 26 mei om ongeveer 03.45 uur werd door een getuige gemeld dat een man bij een fiets aan het rommelen was aan de Parallelweg achter het station in Almelo. De man was met iets van de fiets weggereden in een auto en deze auto werd door surveillerende politiemensen aangetroffen op de Rohofstraat in Almelo en aan de kant gezet.

De bestuurder van de auto, een 68-jarige Almeloer, vertelde direct dat hij een fietsdrager van de fiets had gesloopt en deze werd in de auto aangetroffen en inbeslaggenomen. De man is aangehouden en overgebracht naar het bureau waar hij voor verder onderzoek is opgesloten.

De 68-jarige is in de loop van maandag de 26e mei afgehoord, heengezonden en proces-verbaal wordt opgemaakt. (08-066156)

Vrouw bewusteloos geslagen, politie zoekt getuigen

Nijverdal

Een 41-jarige vrouw uit Nijverdal is zaterdagavond 24 mei om ongeveer 19.10 uur, terwijl ze haar hond uitliet in het Kattenbos in Nijverdal, door een andere hondenuitlater geslagen. Ze is bewusteloos geraakt en moest voor behandeling naar het ziekenhuis. De politie is op zoek naar getuigen.

Zaterdagavond 24 mei werd om ongeveer 19.35 uur gemeld dat een vrouw, naar later bleek 41-jarige inwoonster van Nijverdal, die haar hond had uitgelaten in het Kattenbos in Nijverdal problemen had gehad met een man die ook zijn hond uitliet. Politiemensen troffen deze vrouw aan aan de Holterweg in Nijverdal ter hoogte van de camping "Noetselerberg" waar ze naar toe was gelopen.

Ze vertelde dat ze haar auto had geparkeerd aan de Bergleidingweg en was daar het losloopgebied ingelopen, het zogenaamde Kattenbos. Haar hond was spelend op een andere hond afgelopen maar de eigenaar van deze hond was hiervan niet gediend en probeerde haar hond te schoppen en schreeuwde tegen haar dat ze de hond aan moest lijnen. Toen zij haar hond aan wilde lijnen, voelde ze plotseling een harde klap achter op haar hoofd waardoor ze even bewusteloos is geraakt. Ze had niet gezien wie haar de klap had gegeven maar zij had verder niemand in de buurt gezien. Toen ze weer bij bewustzijn kwam is ze richting de Holterweg gelopen en heeft mensen in een langskomende auto om hulp gevraagd, deze hebben de politie gebeld.

Toen de politiemensen met haar stonden te praten raakte ze weer buiten kennis en is een ambulance ter plaatse gekomen die haar voor onderzoek heeft overgebracht naar het ziekenhuis. Na behandeling kon ze naar huis. Een onderzoek in de omgeving leverde niet het gewenste resultaat op en de man met de hond die haar mogelijk heeft geslagen werd niet meer aangetroffen.

Maandagmorgen de 26e mei is de 41-jarige naar het bureau in Nijverdal gekomen om aangifte te doen en op dat moment had zij nog steeds last van hoofdpijn. In de aangifte is het hierboven omschreven feit wat er zou zijn gebeurd wat duidelijker geworden.

Ook is een summier signalement opgenomen van de man die in het Kattenbos ook zijn hond uitliet en die de hond van het slachtoffer probeerde te schoppen en haar mogelijk heeft geslagen. Het gaat om een man van ongeveer 30-jaar, blank uiterlijk en met een westers accent sprekend. Hij was gekleed in een licht T-shirt en een donkerblauwe korte broek tot net boven de knieën. De hond die de man bij zich had was een boxer.

De politie is op zoek naar getuigen, mensen die mogelijk iets van het voorval hebben gezien of die de man met de boxer hebben gezien of weten om wie het gaat. Zij worden verzocht contact op te nemen met de afdeling Nijverdal van de politie Twente, te bereiken via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (08-065724)

tel.: 053-4555588


---- --