Gemeente Waalwijk Aanleg laatste deel fietspad Halvezolenpark

De gemeente Waalwijk is op 13 mei jongstleden gestart met de aanleg van het laatste deel van het fietspad in het Halvezolenpark. De bestemmingsplanprocedure voor dit deel, tussen de Akkerlaan en het Afwateringskanaal (fase 6), is met goed gevolg afgerond. Begin juli is dit laatste deel van het Halvezolen(fiets)pad gereed. Aannemer Van den Elshout en de Bont Waalwijk B.V. voert het werk in opdracht van de gemeente Waalwijk uit.

De werkzaamheden
De werkzaamheden zijn verdeeld in drie fasen:


· Fase 1: de aanleg van het fietspad (Halvezolenpad) is op 13 mei gestart en is omstreeks 30 juni 2008 klaar.


· Fase 2: het aanpassen van de fietsoversteekplaats op de kruising met de Akkerlaan start op 26 mei en is omstreeks 4 juli 2008 gereed.


· Fase 3: het aanbrengen van de halfverharding voor het voetpad (Spoorbrugweg, vanaf de Hoefsteeg tot aan het fietspad langs het Afwateringskanaal) start op 28 mei en is omstreeks 27 juni 2008 klaar.

Halvezolenpark
De gemeenteraad heeft in 2005 besloten om in Waalwijk, op het voormalige braakliggende spoortracé en spooremplacement, een veilige fietsroute in een parkachtige omgeving te realiseren; Het Halvezolenpark. Genoemd naar de Halve Zolen(spoor)lijn die van 1886 tot 1972 door de stad liep.
Dit nieuwe fiets- en wandelpark vormt de schakel tussen het oostelijk gelegen fietspad over het Drongelense kanaal en het westelijk gelegen fietspad van de N261 richting Raamsdonkveer. Daarnaast wordt ten noorden van de bestaande weg (Floris V-laan, de burgemeester Van der Klokkenlaan, Noorderparallelweg en de Ambrosiusstraat) een parallelweg aangelegd die de doorstroming op de doorgaande route bevordert. De kosten van het totale project bedragen 7,5 miljoen. In augustus 2007 is het Halvezolenpark officieel geopend. Het deel van het park tussen de N261 en de Akkerlaan (fase 1 t/m 5) was toen gereed voor gebruik. Hiervoor zijn onder andere zesendertigduizend bomen en planten gebruikt. Ook liggen er vijf bijzondere loop- en fietsbruggen in dit deel van het park.

Publicatie datum 15-05-2008