Gemeente Waalwijk bouwmanagementbureau Hevo B.V ingebreke

Sinds begin december 2007 zijn er technische problemen bij de bouw van het nieuwe zwembad aan de Drunenseweg in Waalwijk. In april 2008 spraken bouwmanagementbureau Hevo B.V en de uitvoerende aannemer - de bouwcombinatie Willemsz/Hoefnagel - het vertrouwen uit dat de werkzaamheden op korte termijn hervat zouden worden. Helaas is gebleken dat dit tot op heden niet is gelukt. Het gemeentebestuur van Waalwijk heeft daarom besloten om Hevo B.V, verantwoordelijk voor de bouw van het nieuwe overdekte zwembad, ingebreke te stellen.

De advocaat van de gemeente Waalwijk in deze zaak heeft de directie van Hevo B.V. inmiddels schriftelijk gewezen op de contractuele verplichtingen. Daarbij heeft de advocaat Hevo gemeld dat de bouwwerkzaamheden voor 31 mei 2008 weer gestart moeten zijn om verdere juridische stappen te voorkomen.

Geen overeenstemming
De bouw van het nieuwe overdekte zwembad ligt vanaf eind 2007 stil omdat er enerzijds tussen Hevo en de uitvoerende aannemer, Willemsz/Hoefnagel, een conflict bestaat over de wijze van aanpak van het nieuwe bemalingsplan. Anderzijds omdat tussen deze partijen verschil van mening bestaat over de oorzaak van de problematiek en wie voor de consequenties daarvan verantwoordelijkheid moet dragen.

Overeenkomst met Hevo
De gemeente Waalwijk is geen partij in het verschil van inzicht dat tussen Hevo en Willemsz/Hoefnagel is ontstaan. De gemeente heeft alleen met Hevo een overeenkomst met betrekking tot het realiseren van het zwembad. Het is de taak van Hevo om voor de feitelijke bouw uitvoerende partijen te contracteren, waaronder in dit geval Willemsz/Hoefnagel.
Het is daarom aan Hevo om met Willemsz/Hoefnagel het conflict op te lossen, zodat weer met de bouwwerkzaamheden kan worden gestart. Niettemin heeft de gemeente Waalwijk via informele weg diverse pogingen ondernomen om de partijen nader tot elkaar te brengen. Helaas heeft dat niet geleid tot het gewenste resultaat. Gelet op het vorenstaande heeft het gemeentebestuur moeten concluderen dat ze geen andere weg meer resteert dan bouwmanagementbureau Hevo B.V formeel aan te spreken op de aangegane verplichting.

Publicatie datum 19-05-2008