Gemeente Gouda


Gouda kleurt oranje met straatversierpakketten (23-5-2008)

Het Europees Kampioenschap voetbal staat voor de deur en Nederland kleurt langzaam oranje. Om het oranjegevoel in Gouda te stimuleren, heeft de gemeente maximaal 40 oranje straatversierpakketten in de aanbieding. Inwoners van Gouda kunnen met dit basispakket een start maken met de versiering in hun straat. De gemeente hoopt met de pakketten bewoners te stimuleren gezamenlijk iets positiefs tot stand te brengen in hun straat. Een straat komt voor een oranje versierpakket in aanmerking als naast de initiatiefnemer minimaal vijf andere straatbewoners het initiatief ondersteunen.

Inhoud pakketten

Het oranje versierpakket is een basispakket en bestaat in ieder geval uit een vlaggenlijn. De overige inhoud blijft een verrassing. Bewoners worden van harte uitgenodigd hun straat verder te versieren. Straatbewoners moeten onderling overleggen op welke wijze de straat wordt versierd.

Aanvragen

Het pakket is aan te vragen via een formulier op www.gouda.nl/versierpakket. Het formulier is ook op te vragen bij het secretariaat van Wijkaanpak, telefoonnummer (0182) 588 900. Alleen aanvraagformulieren waarop namen en adressen staan van tenminste vijf andere straatbewoners worden in behandeling genomen. Aanvragen voor de pakketten worden behandeld in volgorde van binnenkomst. Op is op.

Opruimen

De aanvragers van het oranje straatversierpakket moeten uiterlijk een week na de finale (zondag 29 juni) de versieringen weer opruimen. Het verstrekte versierpakket blijft in het bezit van de aanvragers. Voor volgende gelegenheden kunnen de oranje versiersels dan weer gebruikt worden.