Stadsdeel Zeeburg

'Retailconferentie' van stadsdeelraad Zeeburg druk bezocht

26 mei 2008

De stadsdeelraad van Zeeburg organiseerde op dinsdagavond 13 mei 2008 een openbare conferentie over de ontwikkelingsperspectieven voor de winkelcentra Javastraat (Indische Buurt), Brazilië (Oostelijk Havengebied) en IJburg. Met deze conferentie wilde de stadsdeelraad kennis en inspiratie opdoen voor een aantal actuele thema's in Zeeburg.

Het is vaak druk in winkelstraten en winkelcentra en ook op deze conferentie over winkelen kwamen veel mensen af. Ondernemers, bewoners en deskundigen waren aanwezig om met elkaar van gedachten te wisselen.

De retailconferentie werd druk bezocht

Michel van Tongeren van SVT Branding en Design Group beet het spits af. Hij vertelde over de ontwikkelingen in het consumentengedrag in de 21e eeuw. Vervolgens ging Harry van der Tillaart van de Universiteit van Nijmegen in op de vraag hoe etnische verscheidenheid bijdraagt aan de kwaliteit van het winkelaanbod voor alle doelgroepen. Ruud Dwars van de Kamer van Koophandel sprak tot slot over de maakbaarheid van een winkelcentrum en wat de overheid kan doen om succesvolle winkelcentra te creëren.

In een tweetal workshops praatten de deelnemers vervolgens verder over:

* de gewenste ontwikkeling van de Javastraat, na een presentatie van Farid Darkaoui van Zaken Expert BV;

* de toekomst van Brazilië en winkelcentrum IJburg, na de presentatie van een aantal succesvolle concepten van winkelcentra door Jeroen Galle van Bouwfonds MAB ontwikkeling.

Voorzitter van de conferentie, Pieter Affourtit, sloot af met de conclusie dat Brazilië, winkelcentrum IJburg en de Javastraat unieke locaties zijn. Waar het om gaat is dat het stadsdeel hier rekening mee houdt en zijn ambities goed overdenkt en formuleert.