Waterschap Velt en Vecht


Waterschapsbanken nu ook in Drenthe

NIEUWSBERICHT- 26-05-2008

Een paar jaar geleden heeft waterschap Velt en Vecht, samen met de waterschappen Regge en Dinkel en Groot Salland banken langs de Vecht geplaatst. In de banken langs de Vecht is kalkzandsteen verwerkt. Dit werd vroeger over de Vecht naar het westen van het land vervoerd om onder anderen te gebruiken voor gebouwen, zoals het paleis op de Dam. De kunstenaars die de banken in Drenthe gingen ontwerpen, kregen de opdracht Drentse keien in de bank te verwerken. Dat is heel goed gelukt.

Gjalt Blaauw uit Groningen heeft een bank gemaakt in Zweeloo. Deze is geplaatst aan het eind van de Hoofdstraat bij de brug over de Aalderstroom. Vanaf de bank kunt u genieten van het uitzicht over het beekdal de Aalderstroom, dat onlangs opnieuw is ingericht. Op maandag 19 mei is de bank onthuld door dijkgraaf Wolthuis van Velt en Vecht en wethouder Roeles van de gemeente Coevorden. De bank werd mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de gemeente Coevorden.

Jan Menses uit Meppel ontwierp een bank voor het Dommerskanaal bij Nieuw-Amsterdam. De bank staat bij een kikkerpoel die opnieuw uitgegraven is. Als u vanaf Nieuw-Amsterdam/Zandpol komt vindt u de kikkerpoel ongeveer op de scheiding van de straat Dommerskanaal zz en de Griendtsveenstraat en vanaf Erica net andersom. Op dinsdag 20 mei hielpen `kikkertjes' van basisschool Zandpol uit Zandpol verhalenverteller Harro Teeuw mee om de bank te onthullen. De bank bij het Dommerskanaal werd mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de gemeente Emmen.

Binnenkort plaatst het waterschap een infobord bij beide banken waarop u informatie krijgt over de projecten.