Gemeente Kerkrade

26.05.08: Koninklijke Onderscheiding voor de heer J.G. Consten

Op zaterdag 24 mei jl. heeft de heer J.G. (Walter) Consten uit handen van loco-burgemeester Frans Krasovec een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. Hij werd benoemd als Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De uitreiking vond plaats op het volgende adres: café Nulland, Nullanderstraat 7 in Kerkrade, ter gelegenheid van het 90-jarig bestaan van de Harmonie St. Pancratius Nulland.

Persoonlijke gegevens de heer J.G. Consten (73 jaar) Adres: Bleijerheidestraat 2, 6462 AK Kerkrade

Decorandus is al sinds 1969 lid en vrijwilliger van de Harmonie St. Pancratius. Hij was van 1969 tot 2002 vice-voorzitter, draagt zorg voor bezoek en huisvesting van buitenlandse muziekkorpsen en was sponsor van enkele edities van het verenigingsblad. Tevens is hij verantwoordelijk voor het vervoer van de muziekinstrumenten en voor de organisatie van feesten, kampen en andere activiteiten voor de leden. Ook was de heer Consten van 1970 tot 2005 president en mede-organisator van de jaarlijkse carnavalszitting van Harmonie St. Pancratius.
Verder zet hij zich al jaren in voor de bouw en onderhoud van het instrumentenlokaal en is hij betrokken bij de maandelijkse oud papieractie.

Bovendien is de heer Consten sinds 1995 tot heden vrijwilliger bij de opvang en begeleiding van een dakloze. Hij draagt zorg voor diverse zaken zoals een postadres, een uitkering, contacten met hulporganisaties enzovoorts.