Haarverlies bij vrouwen groot taboe

26/05/2008 13:59

JuniorSenior


1 op de 3 vrouwen krijgt te maken met dunner wordend haar of haaruitval

Amsterdam, 26 mei 2008. Recent onderzoek onder 1065 vrouwen in de leeftijd van 35 tot 60 jaar van het wetenschappelijk bewezen haargroeimiddel Viviscal(R) wijst uit dat 1 op de 3 vrouwen in haar leven last krijgt van dunner wordend haar en/of haaruitval. Als hoofdoorzaken worden genoemd de menopauze, stress en zwangerschap. Gezondheidsproblemen, gebrekkige voeding en overmatig stylen worden ook als reden genoemd.

Opvallend is dat ondanks de omvang van het probleem het onderwerp onder vrouwen een groot taboe is. Dat blijkt ook uit de cijfers; slechts 7,6% van de ondervraagden geeft aan iemand in haar omgeving te kennen die kampt met dunner wordend haar en/of haarverlies. Dit percentage zou veel hoger moeten zijn gezien de resultaten. Waar deze tegenstrijdigheid vandaan komt, wordt snel duidelijk: maar liefst 77,2% schaamt zich en 1 op de 3 vrouwen probeert het zelfs expliciet voor haar omgeving te verbergen. Meer dan 50% van de vrouwen die kampen met haarproblemen voelt zich minder mooi en 28,7% geeft aan dat dunner wordend haar en haarverlies een negatieve invloed heeft op hun zelfvertrouwen. Dit verklaart waarom er zo weinig over gesproken wordt.

Uit het onderzoek komt naar voren dat de meeste vrouwen dunner wordend haar en haaruitval niet zozeer zien als een medisch probleem, maar meer als een beautyprobleem. Maar liefst 36,9% wint advies in bij de kapper, terwijl maar 15,1% naar de dokter stapt.

Het merk Viviscal(R) brengt een 100% natuurlijk voedingssupplement op de markt dat dunner wordend haar en haarverlies tegengaat. Viviscal(R) bevordert niet alleen de groei, het gaat ook haaruitval tegen en ondersteunt de conditie van het haar. Viviscal(R) biedt een veilig, uitvoerig getest preparaat voor alle vrouwen -en mannen- die op een bepaald moment in hun leven te maken krijgen met dit probleem. Met dit onderzoek wil Viviscal(R) het taboe op dunner worden haar doorbreken en het verborgen probleem bespreekbaar maken.

Over Viviscal(R)

Viviscal(R) is een 100% natuurlijk voedingssupplement dat dunner wordend haar en haarverlies tegengaat. Het actieve ingrediënt in Viviscal(R) is het pure diepzeeproteïne complex AminoMar C(R); een krachtige combinatie van diepzee-extract, organische silica en vitamine C. Viviscal is 100% natuurlijk en bevat de maximale doses voedingstoffen die de haarzakjes van binnenuit voeden.