Politie Gelderland-Zuid

Politie zoekt vermist jongetje van 3

Groesbeek, 26-05-2008 o Sinds zondagmiddag wordt een 3-jarig jongetje uit Groesbeek vermist. Het kind is voor het laatst die middag rond 15.30 uur gezien bij een familievoetbaltoernooi bij Germania in Groesbeek. Zijn vader was daar met hem om naar de finale te kijken.

De vader, van 34 jaar, zou vanaf het voetbalterrein in een zwarte Opel Vectra met kenteken 93-FV-KD met zijn zoontje zijn weggereden. Sindsdien is niets meer van vader en kind vernomen. De moeder waarschuwde daarom de politie.

Zoekactie
Sinds de melding zijn alle politie-eenheden op de hoogte gesteld en kijken uit naar de auto met vader en kind. Inmiddels is in de omgeving Groesbeek/Nijmegen ook een SMS-Alert uitgestuurd waarbij burgers die aan dit signaleringssysteem meedoen, worden verzocht om ook naar het jongetje en de Opel Vectra uit te kijken. Mogelijk drugsgebruik van de vader en bijbehorend agressief gedrag, juist ook naar zijn kinderen, vormen voor de politie mede aanleiding ervan uit te gaan dat het jongetje in levensgevaar kan zijn. Bovendien heeft de 3-jarige de nodige verzorging en voeding nodig. De vader heeft zover bekend geen verzorgingsproducten of geld bij zich.

Opsporingsbericht op TV

Gezien de ernst van de situatie zal maandagavond na de nieuwsuitzendingen van TV-Gelderland een opsporingsbericht worden getoond. Een ieder die informatie heeft over de 34-jarige Groesbeker en zijn driejarige zoontje, of de genoemde auto wordt dringend verzocht dit door te geven aan de politie in Groesbeek, telefoon 0900-8844.
(08)