Gemeente Enschede

Nieuwe exposities in Galerie Werkplein Enschede

Kunstenares Thecla Ferket exposeert haar schilderijen Vierluik Marian Klein Gebbinck te bewonderen

In Werkplein Enschede is de expositie van kunstenares Thecla Ferket te bewonderen. "Schilderen is mijn passie en ik wil de blik van de toeschouwer vangen en hen de vrije loop geven." Daarnaast is het vierluik van Marian Klein Gebbinck ook te bekijken. Werkplein Enschede is naast het centrum voor werk en opleiding ook het centrum voor talent en creativiteit.

Werkplein Enschede, is de plek waar u bijzondere kunsten kunt bewonderen. Op dit moment hangen er weer nieuwe kunstwerken.

Over de kunstenares Thecla Ferket
Na het volgen van meerdere tekencursussen met pastel en potlood, heeft zij zich de laatste jaren toegelegd op het schilderen met acryl op doek en is op dat vlak autodidact. Ze schildert abstract werk, waarbij het spel van kleur, vorm, structuur en ritme de basis vormen voor haar schilderijen. Ze laten een beeld van vlakken en lijnen in veelal warme, heldere kleuren zien. Zij streeft naar harmonie van de verschillende elementen in haar werk om de blik van de toeschouwer te vangen. Haar inspiratie komt al schilderend en wordt bepaald door de materialen en kleuren. Kunst is voor haar een verrijking en heeft toegevoegde waarde in haar leven.
Thecla is door het internationaal comite Biennale uit Florence uitgenodigd, deel te nemen aan de 7e editie van de Biennale internazionale Dell ' Arte contemporanea in 2009. Voor meer informatie www.theclaferket.nl

Vierluik van Marian Klein Gebbinck - Grenzeloze ambitie Het vierluik van Marian Klein Gebbinck van 680 cm aan de balustrade in het Werkplein is nu ook te bezichtigen. Kom het bewonderen in het Werkplein.

Werkplein Enschede
Werkplein Enschede is de plek waar alle diensten op het gebied van werk en inkomen bij elkaar komen. De kracht van het Werkplein is de bundeling van expertise tussen CWI, UWV, de gemeenten Enschede en Haaksbergen en andere partijen op het gebied van werk. Samen werken zij aan één gestroomlijnde dienstverlening voor zowel werkgevers als werkzoekenden.

Daarnaast is Werkplein Enschede voortdurend op zoek naar manieren om kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Zo organiseert het Werkplein verspreidt over het jaar verschillende activiteiten zoals banenmarkten en vacaturecafés. Het initiatief Galerie Werkplein is hier ook een voorbeeld van.

26 mei 2008