Rechtbank Roermond


Uitspraak in zaak drugslababoratoriom te Well

Roermond, 26 mei 2008 - De rechtbank heeft op 21 mei 2008 uitspraak gedaan in de zaak van het op 3 juli 2007 opgerolde drugslaboratorium te Well. In dit lab zijn in de loop van 2006 tientallen kilo's amfetamine geproduceerd en in 2007 tientallen kilo's cocaïne teruggewonnen uit een (maskerend) kruidenmengsel dat vanuit Colombia werd geïmporteerd. Aan de hoofdverdachte V., die betrokken was bij zowel de amfetamine als de cocaïne, is een gevangenisstraf van 10 jaar opgelegd. Dit voor het onder andere als hoge baas betrokken zijn bij de productie van tientallen kilo's amfetamine en het terugwinnen van tientallen kilo's amfetamine.

Zijn echtgenote M.S. is vrijgesproken wegens onvoldoende bewijs voor de betrokkenheid bij productie amfetamine en terugwinnen cocaïne.

Stiefzoon J.S., die met name contactpersoon was tussen V. en de lagere geledingen van de organisatie is een gevangenisstraf van 4 jaar opgelegd wegens het betrokken zijn bij de productie van tientallen kilo's amfetamine en het terugwinnen van tientallen kilo's amfetamine.

Van der P. is een gevangenisstraf van 5 jaar opgelegd wegens betrokkenheid bij de productie van tientallen kilo's amfetamine en het terugwinnen van tientallen kilo's amfetamine. Hij heeft het pand aan V. ter beschikking gesteld en heeft ondersteunende activiteiten verricht zowel met betrekking tot de amfetamine als de cocaïne.

H., is een gevangenisstraf van 4 jaar opgelegd voor het houden van toezicht en het verrichten van ondersteunende werkzaamheden gedurende de terugwinning van cocaïne uit een maskerend kruidenmengsel.

De L., heeft de Colombianen in contact gebracht met V., heeft het kruidenmengsel met cocaïne deels per post ontvangen en doorgeleverd aan V. en heeft zonodig getolkt. Aan hem is een gevangenisstraf van 4 jaar opgelegd.

In het geval van F.S. heeft de rechtbank enkel het aanwezig hebben van 280 gram amfetamine bewezen geacht. Opgelegd is een gevangenisstraf van 3 maanden.

Alle verdachten zijn vrijgesproken van het ten laste gelegde witwassen. Zie voor verdere motivering de diverse uitspraken.

LJ Nummers

BD2296
BD2302
BD2284
BD2300
BD2304

Bron: Rechtbank Roermond Datum actualiteit: 26 mei 2008 Naar boven