Reclassering krijgt uitbreiding uren toezicht

26/05/2008 15:16

Reclassering Nederland

Vrijdag 23 mei hebben de drie reclasseringsorganisaties overeenstemming bereikt met het ministerie van Justitie over verregaande investeringen in het reclasseringswerk in 2008. Er is 11 miljoen euro beschikbaar gesteld door staatssecretaris Albayrak om de kwaliteit van het reclasseringsadvies en -toezicht te verbeteren. Uitbreiding van de uren die een reclasseringswerker aan een onder toezicht gestelde kan besteden stond al langer op het wensenlijstje van de reclasseringsorganisaties.

Door in 2008 aan deze wens tegemoet te komen kunnen reclasseringswerkers meer tijd besteden aan de onder toezicht gestelde. Voor 2009 treft de reclassering voorbereidingen om het reclasseringstoezicht anders in te richten: meer toegespitst op het risico van de dader en sterk gekoppeld aan de bijzondere voorwaarden die de rechter heeft opgelegd.

Verder ontwikkelt de reclassering een nieuwe en gebruikersvriendelijkere verantwoordingssystematiek. Sjef van Gennip, algemeen directeur Reclassering Nederland: "Minder bureaucratie en meer tijd om te besteden aan waar het werkelijk omgaat: werken aan gedragsverandering van daders en verdachten. Dat is wat ik hoorde van mijn medewerkers. Ik ben ervan overtuigd dat door de investeringen die de staatssecretaris nu doet, wij die wensen kunnen vervullen. Ik ben blij met de waardering voor het reclasseringswerk dat hieruit spreekt."

Door programma's Herijking Adviesproducten, Redesign Toezicht en de nieuwe verantwoordingssystematiek zullen de reclasseringsprocessen eenvoudiger worden, administratieve overlast voor uitvoerende medewerkers beperkt worden en kan er geïnvesteerd worden in nieuwe opleidingen en trainingen voor het reclasseringspersoneel.






Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie