Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Dorpsbezoek Leersum

Dinsdag 20 mei bezocht het college Leersum. Deze keer ging de fietsroute vooral door het buitengebied. Onderweg werd een bezoek gebracht aan vereniging voor Dorp en Natuur Amerongen-Leersum, opgericht in 1966 en uitgegroeid tot ongeveer 800 leden.

De vereniging wil bijdragen aan een goede leefomgeving die past binnen het historische en landschappelijke karakter van onze dorpen.

Dorp en Natuur probeert haar doel te bereiken door middel van overleg op basis van argumenten. Naast overleg met verschillende gemeentelijke en provinciale overheden steekt de vereniging zelf de handen uit de mouwen bij de activiteiten van de verschillende werkgroepen (Archeologie, Bomenbestand, Dassen, Ecologisch Groenbeheer, Gierzwaluwen, Heemtuin (Londotuin), Jeugdeducatie en Natuurbeleving, Landschaps- en Bosbeheer, Padden, Public Relations en Nieuwsbrief, Ruimtelijke Ordening, Milieubeheer en Uilen).

Per fiets ging het college naar de Zandweg/Buurtweg waar inwoners aandacht vroegen voor het dagelijks langskomende sluipverkeer richting de A12 bij Maarsbergen. 's-Avonds kreeg allereerst dorpswethouder Clemens van der Burg het woord. Vervolgens vertelde wethouder Robbert Waltmann een en ander over de woonvisie en de bouwplannen aan ondermeer de Wilhelminaweg, de Vogelslag (Galgenbosje) - het terrein waar vroeger eierhandel Beekhuis was gevestigd- en Tamarinde.

Wethouder Jankees Salverda presenteerde de plannen om de problemen met de wateroverlast aan te pakken. Tenslotte gingen de aanwezigen in gesprek met de wethouders.

Laatst gewijzigd: 26 mei 2008