Gemeente Utrechtse Heuvelrug


College bezoekt Maarsbergen

In het kader van de dorpsbezoeken bracht het college van burgemeester en wethouders en een delegatie van het managementteam donderdag 22 mei een bezoek aan Maarsbergen. Er vond alleen een avondprogramma plaats. Het middagprogramma vindt later dit jaar plaats.

De avond begon met een wervend praatje van postcommandant Henk van Rossum voor nieuwe vrijwilligers voor de brandweer. Vervolgens gingen dorpswethouder Wim van Wikselaar en zijn collegas onder meer in op de ontwikkelingen A12/Spoor, plan Haarbosch, Hotel Maarsbergen en het kleine kernenbeleid. Inwoners van Maarsbergen gaven aan zich zorgen te maken over de toename van de verkeersdrukte op de doorgaande weg door Maarsbergen als er elders bouwplannen worden gerealiseerd. Zij spraken ook hun zorg uit over het leegstaande Bloemheuvel en de slechte staat van het trapveld bij de brandweerkazerne. Wethouder Van Wikselaar zegde toe dat het voetbalveldje wordt aangepakt. Burgemeester Frits Naafs vraagt de wijkagent extra toezicht te houden op het leegstaande Bloemheuvel. Ook gaf het college aan dat ontwikkelingen in de regio nauwlettend worden gevolgd. In voorkomende gevallen gaat het college hierover met inwoners van Maarsbergen in gesprek.

Klankbordgroep
Brigitte van Oirschot van de Klankbordgroep Maarsbergen hield aansluitend een presentatie over het doel van de Klankbordgroep en de afstemming met de andere belangenorganisaties die actief zijn in Maarn en Maarsbergen. De Klankbordgroep maakt zich hard voor een multifunctionele ruimte in het dorp en is voor de gemeente het eerste aanspreekpunt bij alle ontwikkelingen in Maarsbergen.

Laatst gewijzigd: 26 mei 2008