Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 26/05

TILBURG, 26 mei 2008

Inbrekersoog valt op BMW

TILBURG - De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van een inbraak in een woning die vanmorgen plaats vond op de Langendijk in Tilburg. De buit bestond uit een personenauto van het merk BMW. De bewoner, een 44-jarige Tilburger deed aangifte.

De bewoners werden vanmorgen opgeschrikt door glasgerinkel en kabaal. Op het moment dat ze op onderzoek uit gingen hoorden ze een auto starten. Beneden bleek dat onbekenden een ruit aan de voorzijde van de woning hadden vernield. Via de ontstane opening waren zij naar binnen geklommen. Uit de woning werden onder andere de autosleutels ontvreemd, waarmee ze vervolgens een BMW voorzien van het kenteken 72-XG-PF, die voor de woning geparkeerd stond hebben weggenomen.

Politie houdt tweetal aan voor openlijke geweldpleging

HILVARENBEEK - De polititie heeft vanmorgen twee mannen van 19 jaar, beiden afkomstig uit Hilvarenbeek in hun woning aangehouden. Het tweetal wordt verdacht van opelijke geweldpleging.

In de nacht van 19 mei jl. werd er een ruit van een café gelegen aan het Vrijthof vernield. Onderzoek wees uit dat twee mannen daarvoor verantwoordelijk waren. Tijdens het onderzoek kwamen de verdachten in beeld die vanmorgen met toestemming van de officier van justitie buiten heterdaad zijn aangehouden. Op het bureau legden beiden een bekennende verklaring af.

Politie haalt dronken automobilist van de straat

TILBURG - De politie heeft vanmorgen om 02.15 uur op de Baden Powelllaan een 52-jarige Tilburgse automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed. Een indicatieve blaastest op straat wees uit dat de man gedronken had. Op het bureau bleek dat hij bijna vier maal de toegestane hoeveelheid aan alcohol in zijn bloed had, namelijk 875 ug/l. De automobilsit verklaarde vijf tot zes glazen bier genuttigd te hebben. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Na verhoor mocht hij met een rijverbod van 11 uur op zak het bureau te voet verlaten.

Man bedreigt zijn ex-vriendin

TILBURG - De politie heeft gisteravond rond 21.30 uur in de Twentestraat een 41-jarige Tilburger aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn evenoude Tilburgseex-vriendin woordelijk te hebben bedreigd.

Het tweetal kreeg in de Tentestraat een woordenwisseling. Tijdens deze woordenwisseling liep de verdachte een woning in en vernielde huisraad. Gealarmeerde agenten troffen de verdachte aan. Op het moment dat de man aangehouden werd bedreigde zijn ex met de dood.

Politie houdt minderjarige aan voor het gooien met stenen

TILBURG - De politie heeft gisteravond even na 20.00 uur in de Kruidenlaan een 14-jarige Tilburgse jongen aangehouden voor vernieling. Gewaarschuwde agenten namen poolshoogte in de Kruidenlaan en werden aangesproken door de 61-jarige Tilburgse aangever. De man vertelde dat een onbekende een steen tegen het raam van zijn woning had gegooid waardoor de ruit gebarsten was. Onderzoek wees in de richting van de 14-jarige jongen. Op het bureau verklaarde de jongen samen met zijn vriendje oorlogje te hebben gespeeld waarbij over en weer steentjes gegooid werden.

Tilburger mishandelt en bedreigt plaatsgenoot

OISTERWIJK - De politie heeft gistermiddag rond de klok van 17.00 uur op het politiebureau aan de ringbaan zuid een 40-jarige Tilburger aangehouden. De man wordt ervan verdacht een 36-jarige plaatsgenoot te hebben mishandeld en bedreigd.

Het tweetal, kennissen van elkaar, kregen bij een camping aan de duinenweg een woordenwisseling over geleend geld. Deze woordenwisseling mondde uit in een conflict waarbij de verdachte het slachtoffer een vuistslag in het gezicht gaf. In een telefonisch gesprek, die beiden korte tijd later met elkaar voerden bedreigde de verdachte het slachtoffer met de dood.

Politie onderzoekt mogelijke brandstichting

OISTERWIJK - Met het opnemen van een aangifte is de politie een onderzoek gestart naar een mogelijke brandstichting die gisteravond in een woning aan de Boxtelsebaan in Oisterwijk. De 49-jarige bewoner deed aangifte.

Bij thuiskomst gisteravond rond de klok van 23.30 uur bemerkte de bewoner een brand achter de voordeur. De vlammen waren door het glas van de deur duidelijk zichtbaar. Nadat hij de deur geopend had bleek dat de vloerbedekking achter de voordeur in brand stond. Een toegesnelde buurtbewoner lukte het de brand te blussen. Onderzoek wees uit dat er vermoedelijk iets brandbaars via de brievenbus de woning ingegooid was. De technische recherche stelt een onderzoek in.

Auteur: Desiree Brabers