Gemeente Son en Breugel


Son en Breugel verbetert dienstverlening

De gemeente gaat per 1 juni aanstaande klachten en meldingen voor de openbare ruimte sneller afhandelen. Dit zijn bijvoorbeeld klachten over zwerfvuil of losse stoeptegels. Per 1 juni beschikken de wijkteams over een zogenaamde `handhold', een kleine draagbare computer.

---

Op het moment dat in het gemeentehuis een klacht of melding binnen komt, kan deze met behulp van de handholds op snelle en efficiënte wijze doorgestuurd worden naar de medewerkers van de wijkteams. Op deze manier kan de gemeente de dienstverlening verbeteren.

Begin juni zal verantwoordelijk wethouder Marina Starmans samen met de medewerkers van de wijkteams de start van de nieuwe werkwijze markeren.

Van 5 naar 4 dagen
Tot op heden handelen de wijkteams de meldingen binnen vijf werkdagen af. Vanaf 1 juni gaan zij de meldingen, voor zover mogelijk, binnen vier werkdagen afhandelen. Calamiteiten lossen zij direct op. Is het niet mogelijk de melding binnen vier werkdagen af te werken, dan krijgt de melder daarvan bericht.
De afgelopen periode hebben de betrokken medewerkers al ervaring opgedaan met de draagbare computers en de nieuwe manier van werken. De ervaringen van de medewerkers zijn bijzonder positief.

De enige in Nederland!
Son en Breugel is op het moment de enige gemeente in Nederland die met dit `handhold' systeem werkt. Andere gemeenten blijken bijzonder geïnteresseerd te zijn in dit nieuwe systeem en onze ervaringen.

Wijkteams
Vanaf juli 2005 zijn drie wijkteams actief in Son en Breugel. Zij onderhouden gezamenlijk de wegen, het straatmeubilair en het openbaar groen. Elk team zorgt voor het klein onderhoud in zijn eigen gebied. In Son bestaat het team uit Jos van de Linden, Frank van der Palen en Eric Versantvoort. In Breugel vormen Cor Verstappen, Marco Wintjes en Marinus Manders een team. In De Gentiaan zijn dat Louis Sleegers, Henri Heymans en Ralph van Heeswijk. Rien Swinkels, Wim Meulendijks en Cor Essens zijn in alle drie de wijken actief. Meer informatie over de wijkteams en de wijkindeling vindt u op onze website www.sonenbreugel.nl.

Waar kunt u uw wijkteam op aanspreken?
U kunt uw wijkteam aanspreken op:
Het onderhoud aan en verzorging van bomen en planten Losse stoeptegels
Reparatie van verkeersborden en banken
Reparatie van speelvoorzieningen
Snoeien
Maaien van gazons en bermen
Onkruidbestrijding
Zwerfvuil
Legen van afvalbakken
Afvoer van hemelwater

Hoe kunt u uw klacht of melding doorgeven?
Meldingen over het beheer van de openbare ruimte kunt u ook doorgeven via de centrale van het gemeentehuis, telefoonnummer 0499 - 491491 of via de website: www.sonenbreugel.nl.
Wanneer u via onze website een melding doet, graag uw naam en adres, de locatie van de melding, telefoonnummer (waar u overdag bereikbaar bent) en eventueel uw e-mailadres invullen. Anonieme meldingen nemen we niet in behandeling.