Gemeente Eindhoven

Persbericht 26 mei 2008, no. 141

Hoogste punt SPIL-centrum Meerrijk bereikt
De bouw van het SPIL-centrum Meerrijk in Meerhoven (Eindhoven) vordert gestaag. Op vrijdag 23 mei zette wethouder Mary Fiers (Wonen en Ruimte) de ruim 60 bouwvakkers die aan het centrum werken in het zonnetje met de uitreiking van een âtraditionele- waardecheque. Het SPIL-centrum heeft namelijk het hoogste punt bereikt en dat moest gevierd worden. Samen met enkele toekomstige gebruikers van het SPIL-centrum, bezocht de wethouder de bouwplaats en zag ze hoe de oude vliegtuighangar wordt omgetoverd tot het SPIL-centrum, straks de spil van Meerrijk.

Het multifunctionele centrum biedt straks onderdak aan een peuterspeelzaal, kinderopvang, een consultatiebureau, een dependance van de bibliotheek en het Centrum voor de Kunsten. Ook komen er sport- en vrijetijdsvoorzieningen. In augustus 2008 wordt als eerste onderdeel van het SPIL-centrum het nieuwe onderkomen van basisschool De Startbaan opgeleverd, zodat de kinderen hier in het komende schooljaar een vliegende start kunnen maken. Centrum van Meerhoven
Het SPIL-centrum is het eerste deel van Meerrijk dat wordt opgeleverd. Meerrijk wordt het bruisend hart van Meerhoven met behalve een breed palet aan winkels en voorzieningen, ook ruimte voor buurtactiviteiten, een gezellig plein met terrassen aan het water en een wandelpromenade. Ook komen er ruim 700 woningen. Projectontwikkelaars Fortis Vastgoed Ontwikkeling en Woonveste verwachten dat het gehele centrum eind 2012 wordt opgeleverd. Wethouder Mary Fiers (links) en directeur van basisschool De Startbaan Ien de Kock dragen een steentje bij aan de bouw van het SPIL-centrum Meerrijk. Wethouder Mary Fiers (links) en directeur van basisschool De Startbaan Ien de Kock dragen een steentje bij aan de bouw van het SPIL-centrum Meerrijk.

Bezoekadres:
Stadskantoor, Stadhuisplein 10
route
Postadres:
Postbus 90150, 5600 RB Eindhoven

Klanten-
ContactCentrum
tel. 040-238 60 00