Gemeente Duiven


Koninklijke Onderscheiding voor de heer J. (Joop) Reimerink
---

Op zondag 25 mei 2008 ontving de heer Joop Reimerink uit handen van burgemeester Henk Zomerdijk een Koninklijke Onderscheiding.

foto Koninklijke Onderscheiding voor de heer J. (Joop) Reimerink Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De onderscheiding werd uitgereikt tijdens de 15e bootreis van de Stichting "Varen met Joop". De heer Reimerink ontving de Koninklijke Onderscheiding voor zijn werkzaamheden voor de Stichting "Varen met Joop" en voor de organisatie van de Kerstontmoeting.

1984-heden: De heer Reimerink is oprichter, voorzitter en organisator van de Stichting "Varen met Joop". Betrokkene heeft contacten gelegd met organisaties en tehuizen voor gehandicapten en werft sponsoren. Deze eendaagse bootreis is uitgegroeid tot een jaarlijkse happening waarin circa 1250 ouderen en gehandicapten kunnen deelnemen.

1999-heden: Initiatiefnemer en organisator van de Kerstontmoeting (op 2de Kerstdag) voor alleenstaande en eenzame mensen en ouderen.

Bij de beoordeling van het voorstel worden in aanmerking genomen de activiteiten van decorandus sinds 1984 op het gebied van welzijn, die ten goede komen aan de lokale gemeenschap. De heer Joop Reimerink kan worden gekwalificeerd als "iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen".

fotografie Marion Keijzer