Gemeente Baarn

Koninklijke onderscheiding voor de heer De Ruiter

Zondag 25 mei 2008 is de heer J. de Ruiter in het zonnetje gezet. Burgemeester De Groot van Baarn reikte hem ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van de Baarnse Motorrun Vereniging een Koninklijke onderscheiding uit. De uitreiking vond plaats in het Cultureel Centrum van Nieuwenoord, na afloop van de jaarlijkse Nieuwenoord Motorrun.

De heer J. de Ruiter (53) is werkzaam bij de Politie Utrecht. Daarnaast is hij vanaf 1978 als vrijwilliger actief voor verschillende organisaties. Zo is hij vijf jaar voorzitter geweest van Buurtvereniging Smitsweg in Soest en acht jaar bestuurslid van de medezeggenschapsraad van de Aloysiusschool in Baarn. Ook was hij coördinator van het 100-jarig bestaan van de school. De heer De Ruiter is enkele jaren voorzitter geweest van Turnvereniging Excelsior en organisator van het tennistoernooi met meervoudig gehandicapten bij Phonosmash.

Behalve deze vrijwilligersactiviteiten is de heer De Ruiter vanaf 1984 actief als medeorganisator, medeoprichter en vanaf 1999 voorzitter van de Baarnse Motorrun Vereniging. Deze vereniging organiseert jaarlijks een rit van zijspanmotoren, waarbij verstandelijk gehandicapten als passagier worden meegenomen. Hierbij regelt hij onder meer de sponsoring en de begeleiding van de politie. In het weekeinde van 24 en 25 mei 2008 wordt dit evenement genaamd de Nieuwenoord Motorrun voor de 25e keer georganiseerd en is de heer De Ruiter daar ook 25 jaar als enthousiast vrijwilliger bij betrokken.

Deze activiteiten, die betrokkene zonder een vergoeding of betaling en met een groot enthousiasme en grote inzet jarenlang heeft ontplooid voor de samenleving, vormen voor Hare Majesteit de Koningin reden om de heer J. de Ruiter te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.