Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Breda (26/5)

ETTEN-LEUR, 26 mei 2008

Politie Etten-Leur rondt onderzoek naar graffiti af

ETTEN-LEUR: De politie heeft afgelopen week het onderzoek naar diverse gevallen van graffiti in de gemeente Etten-Leur afgerond. Er werden drie minderjarigen aangehouden die een bekennende verklaring hebben afgelegd. Het dossier is naar het Openbaar Ministerie gestuurd

Op 19 april jl. werd aangifte gedaan van het bekladden van een woonhuis aan de Markt door middel van graffiti. De zijgevel van het pand was, enkele dagen voor de aangifte, bewerkt met goudkleurige verf met de tag Biewmm. Ook elders in Etten-Leur op gevels en stoepen, onder meer bij het winkelcentrum, basisschool den Overkant, het tunneltje aan de Lage Neerstraat, op de Achtervang en bij het jeugdhonk aan de Lambertusstraat was deze tag geschilderd.

De wijkagent stelde hierop een onderzoek in. Via het internet en een site waarop dezelfde tag te zien was als in Etten-Leur kwam hij op het spoor van de daders. Met toestemming van de officier van justitie werden drie knapen uit Etten-Leur(15,16 en 17 jaar) aangehouden. Zij gaven toe het vandalisme te hebben gepleegd.

De politie waarschuwt nadrukkelijk dat meldingen en aangiften van graffiti uitvoerig worden onderzocht en dat zo mogelijk vervolging wordt ingesteld.

Aanhouding na vernieling ruit bushalte

BREDA: De politie heeft zondagavond omstreeks 21.50 uur in zijn woning in de wijk Doornbos een 25-jarige Bredanaar aangehouden die verdacht wordt van vernielingen aan een bushokje aan de Nieuwe Heilaarstraat. Een getuige meldde de politie dat twee mannen bij de bushalte stonden. De melder zag dat de mannen hard lachten en dat een van hen een straatklinker pakte en deze tegen de achterste ruit van de bushalte gooide. Het duo maakte een dronken indruk. Na de melding controleerden de agenten de personalia van enkele personen die in de bus gestapt waren. Nadat duidelijk was dat één van deze mannen als verdachte kon worden aangemerkt is hij thuis aangehouden. Hij ontkende dat hij aan die andere man de steen had gegeven waarmee vernieling te hebben gepleegd. De politie maakt proces-verbaal op.

Vermoedelijk dronken automobilist rijdt tegen boom

BREDA: Zondagmiddag is omstreeks 16.15 uur op de Bouvignelaan een 37-jarige man uit Zevenbergen met zijn auto ter hoogte van de kruising met de Duivelsbruglaan, tegen een boom gebotst, waarna het voertuig over de kop ging. De automobilist kwam vanuit de richting Galder en reed in de richting van Breda. In de bocht had hij kennelijk zijn voertuig niet meer onder controle waarna hij tegen een boom botste. De agenten troffen een auto aan die op zijn kop lag. Op de stoep stonden drie mannen die duidelijk hadden gedronken en in de auto hadden gezeten. Een van hen had lichte verwondingen. De bestuurder was volgens hen even een blokje om. Deze man meldde zich korte tijd later bij de politie. Hij gaf aan nergens last van te hebben. Hij was naar eigen zeggen alleen geschrokken. Hierop namen de dienders een blaastest af. Deze gaf inderdaad aan dat de bestuurder teveel gedronken had. Enkele minuten daarna viel de man plotseling op de grond en bleek bewusteloos te zijn. Hij is met een ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. Daar inmiddels bijgekomen, gaf hij toestemming voor een bloedproef, die door een GGD arts is afgenomen.

Politie onderzoekt inbraak in woning

WERNHOUT: Zondagmiddag werd om 17.00 uur een forse inbraak ontdekt in een woning aan de Kleine Heistraat (Parc Paterven). De daders hebben een keukenraam vernield en zijn vervolgens de woning binnen geklommen. Uit het pand zijn onder meer een TV, een DVD-speler en twee laptops gestolen. De inbraak moet na vrijdagavond 22.00 uur hebben plaats gevonden. De politie heeft een aangifte van de gedupeerde eigenaar opgenomen. Ook is een uitgebreid buurtonderzoek ingesteld. Dit heeft echter geen concrete resultaten opgeleverd. Ook is een sporenonderzoek ingesteld.

Auteur: Willem van Hooijdonk