Nieuw-Vlaamse Alliantie


Strijd tegen fiscale fraude voordeel voor bonafide ondernemers (26/05/08)

Volksvertegenwoordiger Peter Luykx (N-VA) maakt deel uit van de commissie fiscale fraude die vandaag van start gaat. De strijd aangaan tegen fiscale fraude is in het voordeel van de bonafide ondernemers.

Ondernemers zijn een belangrijke schakel in de welvaart van onze maatschappij. Zij zijn vragende partij voor een beter imago dat hun positie in die maatschappij versterkt. Het feit dat bedrijven al te gemakkelijk ontsnappen aan controles, versterkt ook het beeld dat er mogelijk misbruik is.

Ondernemerschap moet aangemoedigd worden en dat kan enkel door ook het beeld van de ondernemer bij te sturen. Met de start van deze onderzoekscommissie geeft de overheid het signaal dat ondernemerschap essentieel is en niet besmeurd mag worden door toedoen van een falend fiscaal beleid.

Het zijn net de eerlijke bedrijven die de dupe zijn. Een fiscale controle mag geen Russische roulette zijn. Hoe efficiënter de fiscale controles op bedrijven verlopen, des te hoger de inkomsten. Het zijn precies de falende belastingcontroles die de wetgever dwingen om hoge tarieven te handhaven, waardoor vooral de eerlijke ondernemers de dupe zijn. Efficiënte inning zal eindelijk toestaan de tarieven te verminderen, voor alle ondernemers, en zo ondernemen en investeren aanmoedigen.

Auteur:
Peter Luykx
Kamerlid N-VA

Meer informatie:
Contactpersoon: Jeroen Overmeer, woordvoerder
Telefoon: 02/219 49 30
Fax: 02/217 35 10
E-post: jeroen.overmeer@n-va.be
Url: www.n-va.be