Gemeente Dongen


Veel belangstelling voor toeristische markt

Voor het derde achtereenvolgende jaar opende wethouder Joop Velthoven zaterdag 24 mei de recreatieve, toeristische en culinaire markt op het Looiersplein. "Het is geweldig om te zien wat Dongen in huis heeft en hoeveel mensen er op de been zijn om de stands te bezoeken. In vijf jaar tijd is recreatie en toerisme in Dongen echt van de grond gekomen."

Tijdens de opening overhandigde Velthoven een cheque ter waarde van
1.000,- aan Gerrit de Smit van café-restaurant 't Karrewiel in Klein-Dongen. De Smit heeft samen met Arieyne Schoormans en zo'n twintig agrarische ondernemers een groepsarrangement samengesteld. Groepen vanaf vijftien personen kunnen een bezoekje brengen aan bedrijven en tussendoor een lunch nuttigen afgestemd op de excursie. "De gemeente heeft 25.000,- gekregen om dit soort initiatieven te ondersteunen. Ook de toeristische markt is daar een mooi voorbeeld
van", aldus Velthoven.

Muziek en hapjes
De vele bezoekers aan de markt konden zich laten verrassen door plaatselijke restaurants, die onder andere met streekproducten culinaire hapjes maakten. Er reed een treintje naar de IJzertijdboerderij en een Jan Plezier-rijtuig naar manege De Roosenheuvel. De Muziekschool Dongen-Rijen zorgde voor live muziek. Uiteraard waren de wandelgidsen van Dongen en 's Gravenmoer present met uitgebreide informatie over de wandelmogelijkheden. Het Donckhuys bood theaterkaartjes met korting aan en massagetherapeute Mariëlle Broeders gaf demonstraties.

Beste standhouder
Zo'n honderd bezoekers deden mee aan de verkiezing van de beste standhouder. Tot grote vreugde van Astrid Lodewijks behaalde de Amer-keuken van de ZLTO net iets meer stemmen dan 't Karrewiel. "De wisselbokaal krijgt een mooi plaatsje." Binnenkort neemt de gemeente contact op met drie bezoekers die op de ZLTO hebben gestemd. Zij krijgen een leuke prijs. Ook de kinderen die hebben deelgenomen aan de ballonwedstrijd maken kans op een verrassing. Daarover volgt na de zomervakantie meer informatie.