Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten maandag 26 mei 2008

Zaanstreek-Waterland, 26-05-2008 o Motor onderuit en man bekent diefstallen

Woningen overhoop gehaald

Purmerend, zondag 25 mei 2008.

Bewoners van een woning aan de Cornelis Edelmanstraat bemerkten dat tijdens hun afwezigheid het huis helemaal overhoop was gehaald. Zij missen onder meer een tv, twee laptops, een computergeheugen en sieraden. Een kluisje was opengebroken en alle kasten waren leeg getrokken. In de woning was met eieren gegooid. De diefstal moet hebben plaatsgevonden tussen vrijdagavond zeven uur en zondagavond zeven uur. De politie heeft een aangifte opgenomen en stelt een sporenonderzoek in.

Purmerend, maandag 26 mei 2008.

Op de Anne Franklaan ontdekte een buurvrouw dat een woning was opengebroken. De voordeur en het deurkozijn waren flink beschadigd en het cilinderslot was afgebroken. De gehele woning was doorzocht. Omdat de bewoner niet thuis was is nog niet bekend wat er weg is.

Drank en wit poeder

Oostzaan, zondag 25 mei 2008, 21:55 uur.

De politie heeft op de Kolkweg een 21-jarige man uit Oostzaan aangehouden die wordt verdacht van rijden met drank op. De automobilist en beginnend bestuurder blies een forse alcoholindicatie. Aan het bureau gaf het analyseapparaat aan dat de man 1,23 promille alcohol in de uitgeademde lucht had terwijl maximaal 0,2 is toegestaan. Het rijbewijs is ingevorderd. In de auto van de verdachte werd een weegschaaltje en wat wit poeder aangetroffen. Voor nader onderzoek werd dit in beslag genomen.

Ruit stuk

Zaandam, maandag 26 mei 2008, 11:36 uur.

De politie controleerde op de Rijksweg A8 een personenauto omdat er een ruitje ontbrak. De Amsterdamse bestuurder bleek niet in het bezit van een rijbewijs en de apk bleek verlopen. Omdat hij zich ook niet kon legitimeren kreeg de man drie bekeuringen voordat hij het bureau mocht verlaten.

Motor onderuit

Purmerend, zondag 25 mei 2008, 23:31 uur.

Een 22-jarige Purmerender is met een motorfiets op de Churchillaan onderuit gegaan toen de politie hem wilde controleren. De man reed zonder kenteken en helm en vluchtte een grasveld op waar hij flink onderuit ging en er lopend vandoor probeerde te gaan. De agenten bleken sneller en de verdachte werd ingerekend. De motorfiets werd voor onderzoek meegenomen. De man krijgt in ieder geval proces-verbaal voor het ontbreken van een verzekering, het kenteken, rijden zonder helm en rijden zonder rijbewijs.

Man bekent diefstallen

Krommenie, zondag 25 mei 2008.

De politie heeft een 39-jarige Krommenieër aangehouden die in verhoor meerdere misdrijven heeft bekend. Aan de hand van onderzoek en getuigenverklaringen was de man in beeld gekomen als verdachte van diverse diefstallen. Hij gaf onder andere vijf fietsendiefstallen uit schuurtjes en vanaf erven toe. Ook de diefstal van een motorfiets en een bromfiets werd bekend. Verder verklaarde de man nog over mishandeling van een vrouw, vernieling van een ruit, een inbraakpoging bij een winkel en diefstal van een buitenboordmotor. De feiten werden overwegend gepleegd in maart en rond half mei. De verdachte wordt woensdag voorgeleid bij de rechter commissaris.

Woninginbraak Zaandam weer in Opsporing Verzocht

Zaandam, mei 2008

Dinsdagavond behandelt het tv-programma Opsporing Verzocht een brutale woninginbraak in Zaandam. Donderdag 6 maart 2008 sloeg men toe door via een niet afgesloten achterdeur de woning binnen te dringen. Dit was tussen 20.15 uur en 20.45 uur. De bewoner was even naar boven gelopen en een baby lag nog in de woonkamer. Binnen een tijdsbestek van ongeveer 10 minuten zijn 3 mobiele telefoons, een bankpas, een creditcard en persoonlijke documenten meegenomen. En dit allemaal terwijl het licht in de woning nog brandde en de televisie aanstond. Binnen 45 minuten na de inbraak bleek er gepind te zijn met de gestolen pas. Een bedrag van 1250 euro is gepind bij de pinautomaat van de Rabobank aan het Ankersmidplein te Zaandam. Van deze transactie zijn beelden opgenomen met de aanwezige camera. In deze zaak is al één persoon aangehouden die in het bezit was van een bij deze diefstal gestolen mobiele telefoon. Dit is een andere persoon dan die op de beelden van de geldpinautomaat. Eerder besteedde het programma al aandacht aan de zaak, maar omdat dit te weinig tips opleverde volgt een herhaling.