Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


Step2Save energiebus in De Baarsjes

26 mei 2008
Tussen september 2007 en september 2008 trekt de speciale Step2Save energiebus buurt voor buurt door Amsterdam. In mei ging de bus drie weken door De Baarsjes, om voorlichting te geven over energiebesparing aan Baarsjesbewoners.

Dit jaar wordt een groep van enkele honderden Baarsjesbewoners bezocht, zij hebben vooraf een aankondiging ontvangen. Portefeuillehouder Milieu Ab Cherribi is blij met het initiatief. `Met een paar simpele maatregelen kunnen mensen geld en energie besparen, als ze er maar op gewezen worden. Dit jaar wordt een relatief kleine groep Baarsjesbewoners bezocht, ik hoop dat we volgend jaar energieadvies kunnen geven aan een grotere groep bewoners.'

Samenwerkingsproject

Step2Save is een Amsterdams samenwerkingsproject van energiebedrijf Nuon, gemeente Amsterdam, stadsdelen, woningcorporaties Ymere en Far West -met Philips als sponsor. In dit project krijgen bewoners van huurwoningen gratis advies over energiebesparing. Dat bespaart hen geld en levert winst op voor het milieu. De adviezen worden gegeven door vroegtijdige schoolverlaters die speciaal zijn opgeleid voor het project en zetten zo een stap naar een nieuwe loopbaan.

step2save energiebus Step2Save