Rechtbank Roermond


PAS-regeling op onjuiste gronden afgewezen

Roermond, 26 mei 2008 - De bestuursrechter van de rechtbank Roermond heeft in een `proefproces' bepaald dat het besluit van de directeur-generaal van de Statistiek, dat er geen gebruik mag worden gemaakt van de zogenaamde PAS-regeling, voor vernietiging in aanmerking komt.

Een medewerkster van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) had bij aanvraag van 6 maart 2007 haar werkgever verzocht om met ingang van 1 juli 2007 gebruik te mogen maken van de PAS-regeling, waardoor de arbeidsuren van haar verminderd zouden worden met 15,8%. De werkgever heeft dit verzoek afgewezen omdat het aantal werkzame uren dan minder dan 20 uur per week zouden bedragen.

De rechtbank is van oordeel dat verweerder niet heeft aangetoond dat het dienstbelang een beleidsmatige categorale uitsluiting van de PAS-regeling rechtvaardigt, zodat verweerders beleid niet in overeenstemming is met artikel 21a van het ARAR. Dit beleid moet derhalve buiten toepassing blijven, zodat de aanvraag van eiseres om gebruik te maken van de PAS-regeling op onjuiste gronden is afgewezen.

LJ Nummer

BD2002

Bron: Rechtbank Roermond Datum actualiteit: 26 mei 2008 Naar boven