Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Noord-Veluwe - Actiedag 'groene' handhavers               |
Zaterdag 24 mei heeft het 'Groennetwerk Noord-Veluwe' tussen 06:30 en 16:00 uur een handhavingsdag gehouden in het hele noordelijke deel van de Veluwe. Er zijn in totaal 173 voertuigen en/of mensen gecontroleerd.

Het Groennetwerk Noord-Veluwe bestaat uit de zogenaamde groene BOA's (Buitengewone Opsporingsambtenaren) van terreinbeherende instanties zoals het Geldersch Landschap, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, de provincie en gemeenten. Enkele keren per jaar houdt het Groennetwerk een handhavingsdag waaraan ook de handhavers van ondermeer de politie en de Koninklijke Marechaussee deelnemen.

Aan de controles van afgelopen zaterdag namen ongeveer 25 BOA's deel, ondersteund door diverse politiemensen, een motorteam van de Koninklijke Marechaussee, een politiehelikopter en een speedboot.

Het resultaat van de actiedag was 48 waarschuwingen, 43 processen-verbaal en één inbeslagname van een crossmotor.

Crossmotor De crossmotor was niet voorzien van een kenteken en ook niet verzekerd. Verder droeg de bestuurder geen helm en was niet in het bezit van een geldig rijbewijs.

Kitesurfers Waarschuwingen zijn vooral gegeven aan kitesurfers op de Veluwse randmeren. Het beleid in deze is dat kitesurfers de eerste keer dat ze ergens surfen waar dat niet mag een waarschuwing krijgen, inclusief een voorlichtingsfolder. Hierbij worden de persoonsgegevens genoteerd en opgeslagen. Een tweede keer maakt de politie wel proces-verbaal op.

Processen-verbaal zijn onder andere uitgeschreven voor overtreding van de Visserijwet, achterlaten van afval, snelle motorboten, loslopende honden, open vuur in de natuur tijdens code droog, niet dragen van een helm op een quad, en het negeren van bordjes verboden toegang. Einde berichten


---


---


---

---- --