Rijksdienst voor archeologie, cultuurlandschap en monumenten


TRAP 64 gepresenteerd: Drie, Dansende beuken op de Veluwse stuwwal

26 mei 2008
Op 23 mei 2008 vond de presentatie plaats van de TRAP-Drie. Dit boekje, verschenen als deel 64 in de reeks Cultuurhistorische Routes in Nederland, beschrijft op een aantrekkelijke wijze de bewoningsgeschiedenis en het landschap rond het buurtschap Drie op de Veluwe. De eigenaren Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en de gemeente Ermelo koesteren de waardevolle natuur. Toch was dit ooit één van de dichtstbevolkte gebieden in de wijde omgeving.

Van de Steentijd tot aan de Tweede Wereldoorlog lieten mensen in het landschap hun sporen na. Nu is dat landschap vrijwel verlaten en juist daardoor konden die sporen de eeuwen weerstaan. In dit deel van de TRAP-reeks wordt het verhaal verteld van de vroegere samenlevingen en landschappen.

Naast introductie op het landschap is een wandelroute van 8,5 kilometer lang uitgezet. Deze route voert u door een landschap dat geen natuur-, maar een oud cultuurlandschap is, gevormd door mensenhanden.

Auteur: J. Neefjes, bureau Overland, Wageningen 64 pag./full color afbeeldingen ISBN/EAN 978-90-76046-60-0 Prijs: EUR 7,50

Bestellen:

Drie, dansende beuken op de Veluwse stuwwal
Drie, dansende beuken op de Veluwse stuwwal
Neefjes, J.


Cultuurhistorische Routes in Nederland is een uitgave van de RACM. De routes zijn te verkrijgen bij de boekhandel, de VVV's of te bestellen bij de uitgeverij Buijten & Schipperheijn in Amsterdam, tel. 020 5241010/fax 020 5241011, e-mail: info@buijten.nl.