Politie Haaglanden

Extra persberichten 26 mei

Haaglanden, 26-05-2008

Mislukte wisseltruc
Den Haag/Scheveningen Een 34-jarige Rijswijker trachtte vrijdag 23 mei om 18.30 na het bezoek aan de Penitentiare Inrichting de plaats van een 26-jarige veroordeelde in te nemen. De Rijswijk bracht een regulier bezoek aan de 26-jarige en probeerde na het bezoek met de veroordeelde Hagenaar van identiteit te verwisselen. Het alerte gevangenispersoneel doorzag de wisseltruc en hield de 34-jarige bezoeker aan en droeg hem over aan de politie. De man wordt vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Hulp bij een ontsnapping is als misdrijf strafbaar gesteld en kan een gevangenisstraf opleveren van vier jaar.

Vrachtauto te water
Wateringen Op de Wippolderlaan raakte maandagmorgen omstreeks 11.50 uur een vrachtwagen, bestuurd door een 47-jarige man uit Warmenhuizen, te water. De man reed met zijn vrachtwagen met oplegger in de richting van de snelweg A4. Toen hij gepasseerd werd door een andere vrachtwagen kwam er plotseling een grote hoeveelheid opspattend water op zijn voorruit. Nadat de bestuurder moest remmen omdat hij door het vele water geen zicht meer had, begon de oplegger te scharen en slingerde de vrachtwagen over het wegdek. De vrachtwagen belandde uiteindelijk in de naast de weg gelegen sloot. De bestuurder hield aan zijn avontuur een buil op zijn hoofd over. De vrachtwagen zal maandagavond na de spits uit de sloot getakeld worden.

Fietser aangereden
Naaldwijk Een 13-jarige jongen uit Maassluis raakte maandagmiddag omstreeks 14.00 uur gewond toen hij op de Zuidweg in botsing kwam met een auto. De jongen wilde vanaf de Zuidweg linksaf een fietspad op slaan en kwam daarbij in botsing met een tegemoetkomende auto, bestuurd door een 56-jarige Naaldwijkse. De jongen werd met onbekend beenletsel naar het ziekenhuis vervoerd. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.