Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom 26-05

BERGEN OP ZOOM, 26 mei 2008

Man aangehouden voor huiselijk geweld

ROOSENDAAL: De politie hield op maandagochtend om 05.20 uur een 34-jarige man uit Roosendaal aan in zijn woning in de wijk Centrum-Oud. De man wordt ervan verdacht zijn 44-jarige vriendin te hebben mishandeld. De vrouw was bij aankomst van de politie ernstig overstuur. Ze gaf aan geschopt en geslagen te zijn door de man. Hij is aangehouden en voor verhoor ingesloten.

Dronken bestuurder aangehouden

BERGEN OP ZOOM: De politie hield op de Hontestraat op maandag een 04.30 uur een 44-jarige man uit Bergen op Zoom aan voor rijden onder invloed. Surveillerende politiemensen zagen de man hard in zijn auto door de bebouwde kom rijden. Hij werd staande gehouden en gecontroleerd. De man bleek teveel te hebben gedronken. Hij moest mee naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hieruit bleek een uitslag van 605 ug/l. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Hij is na verhoor in vrijheid gesteld.

Roosendaler aangehouden na gezinsproblemen

ROOSENDAAL: De politie hield op maandag tegen 02.20 uur een 50-jarige Roosendaler aan in de wijk Langdonk-West. Vanuit de woning van de man waren zondag al meerdere meldingen binnengekomen. De man zou in de war zijn en voor problemen binnen het gezin zorgen. Relatieproblemen tussen de man en zijn 43-jarige vrouw zouden een oorzaak zijn van de problemen. Ook waren de kinderen van het stel in de woning aanwezig. De politie had bij de derde melding afgesproken met de verdachte dat hij zich koest zou houden en hij anders zou worden aangehouden. Toen ze weer naar hetzelfde adres werden geroepen is de man aangehouden om de rust in de woning te laten wederkeren. De verdachte is ingesloten.

Vrouw aangehouden voor rijden onder invloed

ZEVENBERGEN: De politie hield op maandag tegen 01.00 uur een 49-jarige vrouw uit Zevenbergen aan voor rijden onder invloed. De automobiliste werd staande gehouden op de Burgemeester Vranckenstraat. Uit een blaasproef bleek ze teveel te hebben gedronken. Uit een ademanalyse op het politiebureau bleek een uitslag van 740 ug/l. Het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd en zij kreeg een rijverbod van 8 uur. Na verhoor is de verdachte in vrijheid gesteld.

Tweetal aangehouden met drugs en koper

HALSTEREN: Surveillerende politiemensen zagen op maandag tegen 01.00 uur een auto rijden op de Grondmolen. Bij controle van het kenteken bleek de auto onverzekerd. De bestuurder kreeg een stopteken. Bij controle bleek de 25-jarige automobilist uit Hoogerheide in bezit van een hoeveelheid GHB. Hij is hierop aangehouden. De 21-jarige bijrijdster van de auto bleek in bezit van een hoeveelheid pep en speed. In de auto werden enkele tientallen meters koperen kabel gevonden. De drugs en de kabels zijn in beslag genomen. Ook de auto is in beslag genomen voor onderzoek. Beide verdachten zijn na verhoor op maandagmiddag in vrijheid gesteld. Tegen hen zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Winkeldief aangehouden

BERGEN OP ZOOM: Personeel van een winkel aan het Piusplein betrapte op maandag even na het middaguur een winkeldief. De 22-jarige man uit Dronten had bij de kassa van de supermarkt een brood aangeboden ter afrekening. Het personeel zag dat de man meerdere goederen in zijn tas had gestopt en hield hem staande bij de kassa. Hij bleek voor ruim 14,- goederen in zijn tas te hebben gestopt die hij niet afrekende bij de kassa. De man is hierop aangehouden en overgedragen aan de politie. De man is na verhoor met een dagvaarding in vrijheid gesteld.

Auteur: Inge Rijgersberg