Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (26-05)

OOSTERHOUT NB, 26 mei 2008

Dronken beginnend bestuurder maakt brokken en rijdt door

TERHEIJDEN: Een 29-jarige inwoner van Made veroorzaakte zondagavond 25 mei om 23.20 uur een verkeersongeval op Zeggelaan. De man was dronken en reed door. De politie kon hem en zijn bijrijder korte tijd later inrekenen.

Surveillerende agenten vonden een omver gereden lantaarnpaal nabij de kruising Zeggelaan / Ganzenweel (ter hoogte van de wegversmalling bij de Abtslaan) . Een getuige wist een omschrijving te geven van de auto die het ongeval had veroorzaakt. Er zaten twee jongemannen in de auto, die er na de aanrijding in de auto vandoor gegaan waren. De auto had een lekke band, aldus de getuige.

De agenten zagen, verderop op de Zeggelaan, twee mannen een band verwisselen van een bestelbus. De bestelbus had verse
aanrijdingschade, op basis waarvan beide mannen werden gearresteerd. Het ging om twee mannen uit Made, 19 en 23 jaar oud. De 19-jarige Madenaar bleek de bestuurder te zijn. Hij was onder invloed van alcohol en onderging in het politiebureau een ademanalyse. Dat leverde een uitslag van 740 ug/l op. In zijn geval (als beginnende bestuurder) veel te veel. Voor de beginners ligt de grens op 88 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht (=ug/l); voor ervaren bestuurders is dit 220 ug/l. Een beginner is iemand die korter dan 5 jaar het rijbewijs heeft. De strengere regels gelden voor jongere en minder ervaren bestuurders, omdat juist die groep een hogere kans heeft op een ongeluk of het veroorzaken daarvan.

Tegen de Madenaar is proces-verbaal opgemaakt vanwege het rijden onder invloed, het veroorzaken van een verkeersongeval. Verder wordt hij verdacht van het verlaten van de plaats van het ongeval zonder zijn identiteit bekend te maken.

Zijn rijbewijs is hij voorlopig kwijt. Dat is namelijk ingevorderd. Hij had zijn rijbewijs op 31 maart jl. behaald. Na invordering wordt het rijbewijs doorgezonden naar de officier van Justitie, die binnen tien dagen moet beslissen wat ermee gebeurt. Afhankelijk van de ernst van de overtreding kan dat leiden tot een inhouding van het rijbewijs voor een aantal maanden.

Vorderingen nieuwbouw politiebureau Waalwijk - Loon op Zand

WAALWIJK: Op maandagmiddag 26 mei vond de eerste formele handeling plaats rond de bouw van het politiebureau Waalwijk - Loon op Zand. De bouw aan de Sprangseweg (naast het Queenshotel) is in een gevorderd stadium. Korpschef Frans Heeres onthulde samen burgemeester Kleijngeld van Waalwijk en mevr. van Hoek-Martens (burgemeester van Loon op Zand) een plaquette. De plaquette krijgt een blijvende zichtbare plaats in het nieuwe politiebureau.

Het politiebureau gaat de medewerkers huisvesten van het politieteam Waalwijk - Loon op Zand. Beide teams zijn sinds februari 2007 samengevoegd. De circa 50 politiemensen krijgen binnenkort een nieuw onderdak aan de Sprangseweg. De verwachting is dat het gebouw aan het einde van dit jaar wordt betrokken.

Twee arrestaties na uit de hand gelopen ruzie

OOSTERHOUT: Wat als een gezellige avond had moeten aflopen, eindigde in een ruzie waarbij klappen vielen. Het geweld vond plaats in de nacht van zondag 25 mei op maandag 26 mei in een woning aan de Torenstraat. De politie arresteerde twee verdachten.

Na een bezoek in het Oosterhoutse uitgaanscentrum ging een groepje personen naar een woning in de Torenstraat om nog wat na te praten. Er ontstond daarbij ruzie over geld. De 26-jarige bewoner van het pand sommeerde een 44-jarige Oosterhouter om de woning te verlaten. Toen de Oosterhouter daar geen gevolg aan gaf, kreeg hij klappen te incasseren. De 44-jarige Oosterhouter liep daarbij verwondingen op aan zijn hoofd. Hij moest een snijwond aan zijn wenkbrauw laten hechten met vijf hechtingen en liep een blauw oog op.
Beide mannen zijn door de politie op heterdaad opgepakt en ingesloten. Dat gebeurde maandagochtend 26 mei rond 04.00 uur.
De 44-jarige Oosterhouter kreeg proces-verbaal vanwege huisvredebreuk en mishandeling.
De 26-jarige Oosterhouter wordt verdacht van het plegen van zware mishandeling.
Na verhoor kregen beide mannen een dagvaarding mee met daarop de datum van de terechtzitting.

Letsel bij verkeersongeval

OOSTERHOUT: Een 56-jarige vrouw uit Breda liep een hersenschudding en een kniewond op bij een verkeersongeval in Oosterhout. Het ongeluk gebeurde maandagochtend 26 mei rond 08.30 uur op de kruising Van Leeuwenhoeklaan / Burgemeester Holtroplaan.

Het 56-jarige slachtoffer fietste over de kruising en kreeg geen voorrang van een 31-jarige automobiliste uit Oosterhout. De veroorzaakster reed in een personenauto en zag het slachtoffer vermoedelijk over het hoofd. Het slachtoffer kwam op het wegdek terecht en is per ziekenauto naar het ziekenhuis overgebracht. Ook de veroorzaakster is ter plaatse door het ambulancepersoneel onderzocht. Ze had echter geen letsel opgelopen. De politie heeft tegen haar proces-verbaal opgemaakt.

Auteur: Jeroen Steenmeijer