Gemeente Oldenzaal


paradijsstraat
Verkeersgegevens, wel of niet afsluiten Paradijsstraat.

Op 22 mei j.l. hebben tijdens de inspraakavond de insprekers gevraagd om meer verkeersgegevens voordat eventueel ingestemd kan worden met een proef om de Paradijsstraat af te sluiten voor autoverkeer. Op die avond is kritisch gereageerd op de wens van bewoners van de Paradijsstraat om die straat af te sluiten.

Op een voorstel van een bewoner van de Paradijsstraat om dan eerst voor een proefperiode van 3 maanden de Paradijsstraat af te sluiten en dan opnieuw te bekijken in hoeverre dit tot overlast leidt in de omliggende straten, is aarzelend positief gereageerd. De bewoners van de omliggende straten zijn eventueel bereid daarmee in te stemmen als ze meer inzicht hebben in de verkeersintensiteiten in de verschillende betrokken straten. Van gemeentewege is toegezegd die gegevens op de website van de gemeente te plaatsen en de betrokken bewoners krijgen de gelegenheid om tot uiterlijk 15 juni a.s. alsnog schriftelijk hun mening te geven over gewenste maatregelen in de Paradijsstraat en eventueel andere aansluitende straten.

De verkeersgegevens zijn verzameld en verwerkt in de onderstaande tabel.

De betekenis is als volgt:

Int. werkdag = het aantal auto's per etmaal in beide richtingen samen op een gemiddelde werkdag
Int. dag weekend = het aantal auto's per etmaal in beide richtingen samen op de drukste dag in het weekend.

Int. nacht werkdag = aantal auto's in de nachtelijke uren van 23.00 uur tot 7.00 uur op een ge-middelde werkdag
Int. nacht weekend = aantal auto's in drukste nachtelijke uren in het weekend van 23.00 tot 7.00 uur.

V85 = geregistreerde maximale rijsnelheid waar 85 % van het verkeer onder is gebleven.
Straat Int.werkdag

Int.dag
weekend
Int.nacht
werkdag Int.nacht
weekend V85 in Km/uur
Paradijsstraat 1200 1100 15à40 150 36 Hofmeijerstraat 1100 1100 20à30 190 30 Wilhelminastraat 2800 2500 140à200 390 45 Monninkstraat 3500 3900 60à100 290 30

In de genoemde straten is er een opvallende verschil in verkeersbelasting per richting. In de Paradijsstraat rijdt ca 60 % in de richting van de Monnikstraat; in de Hofmeijerstraat ca 60 % in de richting van de Ganzenmarkt, ofwel precies andersom. In de Wilhelminastraat ca 55 % richting Ganzenmarkt, dus ook andersom t.o.v. de Paradijs-straat. Dit is verklaarbaar doordat het uitrijden vanuit de Wilhelminastraat en de Hofmeijerstraat in noordelijke richting moeilijker is dan uitrijden vanuit de Monnikstraat in noordelijke richting. Het inrijden is in alle 3 straten is relatief ongeveer even gemakkelijk. De verkeersbelastingen op de Paradijsstraat, Hofmeijerstraat en Monnikstraat zijn al verscheidene jaren nauwelijks gewijzigd. In de Wilhelminastraat is de verkeersintensiteit normaal iets lager, ca 2600 auto's per dag. De laatste tellingen zijn onlangs in de maand april uitgevoerd. Daarbij speelt zeker een rol dat de Gasthuisstraat afgesloten is geweest in verband met rioleringswerkzaamheden zodat de route via de Pastoriestraat niet gebruikt kon worden.

Snel naar

GVVP

Digitaal klantdossier

Internetpanel

WMO

Inburgering

Begroting 2008

Park-line

gemeentegids 2008

Digitaal loket

De KOM

Gemeenteraad

Risicokaart Overijssel