NEN


Elektriciteits- en gasmeters vervangen door slimme meters?

maandag 26 mei 2008, 15:35

Vandaag publiceerde het ANP een artikel over zogenaamde slimme meters. Hierbij een fragment uit het artikel: "De elektriciteits- en gasmeters in onze huizen zijn bijna rijp voor de schroothoop. Ze moeten in heel het land in zes jaar tijd vervangen worden door 'slimme' meters. Dat is goed voor de portemonnee én voor het milieu.

Dat staat in wetsvoorstel van minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken. Maar daarover is het laatste woord nog niet gezegd. De Tweede Kamer heeft maandag een hele werkdag uitgetrokken voor overleg, vooruitlopend op het echte debat over het wetsvoorstel. Van der Hoeven heeft heel wat uit te leggen, want de Consumentenbond stelt dat de nieuwe meters zelfs zullen leiden tot meer verbruik."

Om op afstand energiemeters uit te lezen en andere zaken op afstand te kunnen regelen, is met hulp van NEN een Nederlandse Technische Afspraak tot stand gekomen, NTA 8130, waarin de basisfuncties voor de slimme meter zijn vastgelegd.

Meer informatie
Voor meer informatie over NTA 8130, kunt u contact opnemen met ing. Ed van der Feen, telefoon: (015) 2 690 198, e-mail: ed.vanderFeen@nen.nl. zie ook de volgende gerelateerde onderwerpen:
NTA 8130:2007 nl (Norm) Special NTA 8130 "slimme meters"