Gerechtshof Arnhem


Vooralsnog geen wijzigingen in dienstverlening sector kanton locatie Wageningen

Arnhem, 26 mei 2008 - Het bestuur van de rechtbank Arnhem reageert als volgt naar aanleiding van een bericht van vrijdag 23 mei j.l. op Omroep Gelderland waarin bezuinigingen worden aangekondigd op o.a. de sector kanton, locatie Wageningen.

Zittingen van de sector kanton blijven plaatsvinden in Wageningen als besloten wordt tot omzetting van de nevenvestigingsplaats Wageningen in een nevenzittingsplaats. Vanaf dat tijdstip is er op de nevenzittingsplaats geen griffie meer geopend. Tot die tijd is het nog mogelijk om in Wageningen stukken in te dienen.

Achtergrond
Het ministerie van Justitie heeft zeer recent het wetsvoorstel tot wijziging van de status van vijf rechtbanklocaties in Nederland naar de Tweede Kamer gezonden. Het gaat om de omzetting van de status van nevenvestigingsplaatsen in nevenzittingsplaatsen. Dit betekent dat er op die locaties geen griffie hoeft te zijn. Tot deze vijf nevenvestigingen horen, naast Wageningen, de locaties Terborg, Groenlo, Winschoten en Gorinchem.

Het wetsvoorstel is al enige tijd in voorbereiding. De minister heeft alvorens het voorstel in te dienen bij de Tweede Kamer advies ingewonnen bij de Raad van State en de Orde van Advocaten. Beide instanties hebben onlangs hun advies uitgebracht.

De verwachting is dat de Tweede Kamer dit najaar het wetsvoorstel zal behandelen. Wanneer de wet in werking zal treden is nog niet bekend.

Bron: Rechtbank Arnhem
Datum actualiteit: 26 mei 2008 Naar boven