Politie Gelderland-Zuid

Vermist jongetje terecht

Groesbeek, 26-05-2008 o Het sinds zondagmiddag vermiste 3-jarige jongetje uit Groesbeek is weer terecht. Hij is ongedeerd en inmiddels thuisgebracht. Mede door reacties op de verstuurde SMS-Alert konden agenten de 34-jarige vader in de loop van de middag in zijn woonplaats staande houden. Zijn zoontje zat bij hem in de auto.

Bij de politie kwamen naar aanleiding van het verstuurde sms-bericht meerdere telefoontjes binnen. Eén man, die de Opel op de Nijmeegsebaan had zien rijden, belde zelf even later nog terug om door te geven dat hij de auto nu in de bebouwde kom van Groesbeek zag. Wat inderdaad het geval bleek, toen agenten in die buurt gingen zoeken. Op de Bremstraat werd de vader staande gehouden. De driejarige was wel erg geschrokken, maar maakte het gezien de situatie verder goed. Hij is vervolgens naar zijn moeder gebracht.

Uit onderzoek is gebleken dat er geen sprake is van een strafbaar feit, de vader is dus ook niet aangehouden. Inmiddels is duidelijk geworden dat privéomstandigheden ertoe hebben geleid dat de man zijn zoontje heeft meegenomen. Hij is doorverwezen naar de hulpverlening. (08)