Socialistische Partij

SP Amsterdam

26 mei: Praat mee over schoolkosten


02-05-2008 * Op maandag 26 mei organiseren SP Zuidoost en de onderwijsgroep van SP Amsterdam een bijeenkomst over de hoge schoolkosten voor ouders met kinderen in het voortgezet onderwijs. GeĂŻnteresseerden zijn van harte uitgenodigd de avond bij te wonen. Afgelopen jaar trok een aantal ouders uit Zuidoost bij de gemeenteraad aan de bel over de hoge schoolkosten en de vaak te laat uitbetaalde tegenmoetkomingen. Hierdoor moet in sommige klassen meer dan de helft van de leerlingen het schooljaar beginnen zonder boeken en andere leermiddelen. Dit was reden voor de SP om hier onderzoek naar te doen. Inmiddels heeft de SP Amsterdam een notitie uitgebracht over de hoge ouderbijdragen en onduidelijke vermeldingen over tegemoetkomingen in de schoolgidsen.

SP Zuidoost en de onderwijsgroep willen graag van u horen wat u vindt van de schoolkosten, maar ook over het Amsterdamse onderwijs in het algemeen: wat kan er beter en waar zou de SP zich hard voor moeten maken in het stadsdeel, stedelijk of landelijk.

De bijeenkomst wordt gehouden op 26 mei, van 20:00 tot 22:00 uur in Activiteitencentrum Hofgeest (Hofgeest 140, Amsterdam Zuidoost).