Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek

Persuitnodiging 21 mei 2008

26 mei: Persconferentie 'Wereldprimeur DNA-volgorde'

Op maandag 26 mei zal een team van Leidse klinisch genetici een wereldprimeur bekendmaken rond het ophelderen van een complete DNA-volgorde. Dat gebeurt om 9.00 uur tijdens een ingelaste persconferentie op Bessensap in science center NEMO, Amsterdam. Na afloop zijn de onderzoekers beschikbaar voor interviews en opnamen.

De onderzoekers maken hun nieuws bekend tijdens Bessensap (www.nwo.nl/bessensap). Dat is de jaarlijkse bijeenkomst voor wetenschap en pers. De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) organiseert dit evenement samen met de Vereniging van Wetenschapsjournalisten in Nederland (VWN) en met science center NEMO. Tijdens Bessensap wordt ook de Eurekaprijs (www.nwo.nl/eurekaprijs) uitgereikt voor het beste populairwetenschappelijke boek, de beste media-productie en voor een uitzonderlijk oeuvre op het gebied van wetenschapscommunicatie.


---
Noot voor de pers.


- Wij verzoeken u uw komst te melden bij David Redeker (NWO, organisatie Bessensap)

- redeker@nwo.nl, 070 344 0714, 06 1235 1603.


- Science center NEMO ligt aan het Oosterdok 2, 1011 VX Amsterdam. De ingang van Bessensap is aan de zijkant bij de loopbrug richting Centraal Station.

08-16

###