Ingezonden persbericht


Persbericht, 9 april 2008

De Drie Baritons na tien jaar terug op de planken

De Drie Baritons, Marco Bakker, Ernst Daniel Smid en Henk Poort, treden 26 en 27 mei 2008 op in Theater Carré in Amsterdam. Het is tien jaar geleden dat de Drie Baritons voor het laatst samen op de planken stonden. De drie virtuozen zullen muzikaal worden bijgestaan door onder andere zangeres Laura Fygi.

De Drie Baritons hebben op veler verzoek hun overvolle agenda opgeschoond om een beperkt aantal theaterconcerten te kunnen geven zoals die 10 jaar geleden als één groot feest werden ervaren. In een nieuw programma zingen ze opera, operette, aria s en filmmelodieën. Tevens zullen ze naast prachtige Ierse folksongs een ode brengen aan de drie grootste Amerikaanse entertainers van weleer. Een opzwepende Latijns-Amerikaanse medley vormt het slot van het theaterconcert. De zangers worden begeleid door symfonie orkest l Orchestra Particolare ( bekend van het TV programma Una Voce Particolare) onder leiding van de jonge sterdirigent Maurice Luttikhuis. Omroep MAX zal in samenwerking met Foreign Media Group een tv-registratie doen van deze comeback in Theater Carré. Ook verschijnt er in het najaar een live DVD en CD van de concerten.

De drie zangers hebben de afgelopen tien jaar niet stilgezeten. Afzonderlijk van elkaar traden zij regelmatig op in binnen- en buitenland. Daarnaast speelden ze mee in diverse musicals, waaronder Cats, Les Miserables, Rembrandt en The Phantom of the Opera. Ernst Daniel Smid heeft naast zijn optredens een eigen programma bij de NCRV, Una Voce Particolare en een radioprogramma bij De Tros, Muziek aan Tafel op Radio 4.

Kaarten voor de concerten zijn te koop via de Carré-lijn: 0900-25 25 255 (40 cpm). Meer informatie treft u aan op www.3baritons.nl of www.theatercarre.nl



Ingezonden persbericht