Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Amersfoort, 21 mei 2008

ParkeerService lanceert nieuwe website
Unieke stadskaart parkeren

Aanstaande maandag 26 mei lanceert ParkeerService, het parkeerbedrijf van de Gemeente Amersfoort, een nieuwe website met een unieke 'stadskaart parkeren'. Wethouder Luchtenveld, ruimtelijke ordening, wonen en verkeer, is aanwezig om de officiële lancering in te luiden. ParkeerService verwacht parkeren, door middel van de nieuwe website, gemakkelijker te maken. Automobilisten hoeven met de komst van een digitaal loket niet meer naar de servicebalie te komen om een vergunning te regelen. Daarnaast biedt de stadskaart (visuele) informatie over parkeerfaciliteiten. Parkeerders zijn zo snel bekend met de mogelijkheden en kunnen eenvoudig een route uitstippelen. Vernieuwingen die de spreiding van automobilisten over parkeerlocaties kan verbeteren. Het vinden van een geschikte parkeerplaats zal minder tijd vergen.

Vanaf huis regelen
ParkeerService werkt hard aan de digitalisering van haar parkeerdiensten en -producten. Met de nieuwe mogelijkheden wordt ingespeeld op wens van de parkeerder om meer vanaf huis te kunnen regelen. ParkeerService voerde in 2007 een onderzoek uit om de wensen en behoeften van de parkeerder in kaart te brengen. Op basis hiervan is de website ontwikkeld en ingericht met diverse functionaliteiten zoals de stadskaart, zoekfuncties, productwijzer en een digitaal loket. Parkeerders kunnen nu eenvoudig via internet onder meer een vergunning of garageabonnement aanvragen of een dagvergunning regelen.

Unieke Stadskaart parkeren
De stadskaart is uniek in Nederland. Niet eerder zijn parkeerfaciliteiten overzichtelijk op een kaart geplaatst. De stadskaart is gebaseerd op Google Maps technologie en biedt de automobilist informatie over alle parkeerfaciliteiten in het centrum en omliggende wijken van Amersfoort. Dit betekent dat vanaf huis, vooraf aan een bezoek aan het centrum, alvast kan worden bekeken waar en wanneer betaald parkeren geldt, tegen welk tarief en wat de maximale parkeerduur op de locatie is. De kaart bestaat uit rubrieken met informatie van parkeerlocaties waaronder parkeergarages, fietsenstallingen, vergunning-, gehandicapten- laad- en los- en autodeelplaatsen.

Totstandkoming Stadskaart
In samenwerking met de parkeerpolitie in Amersfoort, is eerst een papieren stadskaart aangevuld met alle parkeerlocaties. De duizenden locaties zijn vervolgens door ParkeerService digitaal op de stadskaart gezet. Hiervoor is een speciaal ontwikkeld Content Management Systeem (CMS) gebruikt waarmee alle parkeerlocaties kunnen worden ingevuld en bijgehouden. Naast de voordelen voor de automobilist wordt de kaart door medewerkers van parkeerpolitie en ParkeerService ingezet om parkeervoorzieningen te beheren.

Lancering
De lancering is vrij te bezoeken en vindt plaats in de Observant in Amersfoort, Stadhuisplein 7, van 12:00 - 13:00 uur.

Noot voor de redactie (