Eriks NV

P E R S B E R I C H T

Datum 26 mei 2008

ERIKS doet openbaar bod op alle uitstaande Aandelen in het kapitaal van Econosto gestand; Niet aangemelde Aandelen kunnen alsnog worden aangemeld tijdens de na- aanmeldingstermijn, die zal eindigen op 9 juni 2008.

Dit is een openbare mededeling van ERIKS group nv ("ERIKS") ingevolge artikel 16 lid 1 en artikel 17 lid
1 van het Besluit openbare biedingen Wft (het "Besluit"). Deze mededeling is niet voor vrijgave, publicatie of distributie, noch geheel of gedeeltelijk, in of naar de Verenigde Staten van Amerika en Canada.

Verwezen wordt naar de door ERIKS uitgegeven persberichten van 31 maart 2008 en 1, 2, 3, 7 en 16 april 2008, betreffende het (voorgenomen) openbaar bod op alle geplaatste en uitstaande gewone aandelen in het kapitaal van Koninklijke Econosto N.V. ("Econosto") met een nominale waarde van EUR 0,50 per stuk (de "Aandelen") tegen een biedprijs van EUR 8,21 in contanten per Aandeel (het "Bod").

Begrippen die niet in dit persbericht zijn gedefinieerd, hebben de betekenis die daaraan is gegeven in het biedingsbericht van ERIKS van 16 april 2008 (het "Biedingsbericht").

ERIKS kondigt hierbij aan dat zij haar Bod op Econosto gestand doet. Betaalbaarstelling van het Bod zal naar verwachting plaatsvinden op donderdag 29 mei 2008.

ERIKS zal Aandeelhouders die hun Aandelen niet onder het Bod hebben aangemeld in de gelegenheid stellen dit alsnog te doen tijdens een na-aanmeldingstermijn. Zie onderstaand voor nadere details over de na-aanmeldingstermijn.

Aanmeldingen
Gedurende de aanmeldingstermijn, die op vrijdag 23 mei 2008 om 18:00 uur CET is geëindigd (de "Sluitingsdatum"), zijn 10.652.244 Aandelen onder het Bod aangemeld. De Aandelen die onder het Bod zijn aangemeld vertegenwoordigen 65,8% van het geplaatste en uitstaande kapitaal van Econosto en hebben een totale waarde van EUR 87.454.923.

De Aandelen die onder het Bod zijn aangemeld, samen met de 4.695.164 Aandelen die door ERIKS op de Sluitingsdatum worden gehouden (ongeveer 29,0%), bedragen in totaal 15.347.408 Aandelen, hetgeen 94,8% van het geplaatste en uitstaande kapitaal van Econosto vertegenwoordigt.

Betaling
Betaling van de biedprijs van EUR 8,21 voor ieder Aandeel dat op juiste wijze is aangemeld (of op onjuiste wijze, mits ERIKS de aanmelding toch heeft aanvaard) en geleverd in overeenstemming met de voorschriften, voorwaarden en restricties van het Bod die zijn beschreven in het Biedingsbericht, zal naar verwachting op donderdag 29 mei 2008 plaatsvinden.

Voor nader infor matie kunt u zich richten tot de heer J. van der Zouw, CEO en/of de heer J.G. de Boer, CFO

P E R S B E R I C H T

Na-aanmeldingstermijn
Onder verwijzing naar artikel 17 lid 1 van het Besluit, stelt ERIKS Aandeelhouders die hun Aandelen nog niet onder het Bod hebben aangemeld in de gelegenheid alsnog hun Aandelen aan te melden tijdens de na-aanmeldingstermijn, die op dinsdag 27 mei 2008 om 9:00 uur CET begint en op maandag 9 juni 2008 om 18:00 uur CET zal eindigen (de"Na-aanmeldingstermijn"). Aandeelhouders kunnen hun Aandelen op dezelfde wijze en op dezelfde voorwaarden aanmelden die zijn beschreven in het Biedingsbericht en het persbericht van 16 april 2008.

Aandelen die tijdens de Na-aanmeldingstermijn worden aangemeld, zullen onmiddellijk worden aanvaard. Aandeelhouders kunnen de aanmelding van hun Aandelen tijdens de Na-aanmeldingstermijn niet ongedaan maken. ERIKS zal zorgen dat betaling van de biedprijs van EUR 8,21 voor ieder Aandeel dat op juiste wijze is aangemeld (of op onjuiste wijze, mits ERIKS de aanmelding toch heeft aanvaard) en geleverd in de Na-aanmeldingstermijn zo spoedig mogelijk plaatsvindt. ERIKS zal zich redelijkerwijs inspannen om, in geval een Aandeel daadwerkelijk is aangemeld en geleverd aan Fortis Bank als omwissel- en betaalkantoor vóór 15:00 uur CET, op dagen dat Euronext Amsterdam N.V. tijdens de Na- aanmeldingstermijn geopend is ("Handelsdag"), betaling zal plaatsvinden binnen 3 Handelsdagen na de dag waarop de relevante aanmelding en levering is gedaan.

Beëindiging van beursnotering
ERIKS is voornemens om zo spoedig mogelijk de notering van de Aandelen op Euronext Amsterdam N.V. te beëindigen. Dit zal een verdere negatieve invloed hebben op de liquiditeit en marktwaarde van de Aandelen die niet onder het Bod worden aangemeld.

Voorts behoudt ERIKS zich het recht voor om de procedures te initiëren die zijn beschreven in hoofdstuk 5.6.3 van het Biedingsbericht (Legal structure of Econosto following the Offer). Aandeelhouders die hun Aandelen niet wensen aan te melden tijdens de Na-aanmeldingstermijn worden geadviseerd het volledige hoofdstuk 5.6 (Consequences of the Offer) zorgvuldig te bestuderen en, indien gewenst, onafhankelijk advies in te winnen teneinde zich een afgewogen oordeel te vormen over het Bod.

Beschikbaarheid van documentatie
Deze openbare mededeling bevat een selectie van de informatie met betrekking tot het Bod en dient niet ter vervanging van het Biedingsbericht. Digitale exemplaren van het Biedingsbericht zijn beschikbaar op de website van ERIKS (www.eriks.com). De website van ERIKS maakt op geen enkele wijze deel uit van het Biedingsbericht. Fysieke exemplaren van het Biedingsbericht zijn gratis beschikbaar op het hoofdkantoor van ERIKS en op het Omwissel- en Betaalkantoor op de hieronder vermelde adressen.