Ingezonden persbericht


Wateringen, 25 mei 2008

Cinq Croniq laatste finalist Waterproof 2008

De laatste band voor de finale van Waterproof 2008 is bekend, Cinq Croniq won de vierde voorronde in Nederland 3. De winnaar van de jaarlijkse bandcompetitie Waterproof speelt 9 augustus op het festival Waterpop in het Hofpark te Wateringen.

In het Popcentrum Nederland 3 vond de jury de optredens van de vierde voorronde op 24 mei van een hoog niveau. De avond begon met de band Spartaco. Het publiek was nog niet massaal toegestroomd, maar de jury noemden de set een gestructureerde rommel. Hoewel de nummers niet altijd helemaal doorliepen en was het soms degelijk en niet heel erg spannend, ze wisten een fris en energiek optreden van rockmuziek uit de jaren '90, gemengd met de muziek van nu neer te zetten. De vier leden van Cinq Croniq wisten een mix van rock en dance goed dansbaar te maken. De samples die ze veelvuldig gebruiken, kunnen soms een afbreuk doen aan een optreden, maar tijdens deze avond viel het allemaal goed samen. Af en toe was het iets te bombastisch, maar dankzij hun originaliteit wisten zij de jury te overtuigen. Als laatste stonden de heren van Mensergerjeniet op het podium. Dit was niet voor de eerste keer, waardoor het publiek goed meeging. De mix van Nederlandstalige ska en reggae was niet altijd even origineel en soms eentonig, maar met de goede zang en het enthousiasme van de zanger werd het een gezellige boel.

De finalisten van Waterpoof 2008 spelen zaterdag 14 juni in Nederland 3 te Wateringen: La Balancoire: een gypsy jazz string kwintet
JIP: Nederpophop
Karma's Kitchen: popsongs met een funky en jazzy ondertoon Cinq Croniq: een synchronisatie van rock, electro, dance en disco De presentatie van deze finale is in handen van Quintis (Soko Sokoooooo) Ristie.

De 31e editie van het gratis toegankelijke festival Waterpop is zaterdag 9 augustus 2008. Van 12.00 tot 23.00 uur is er in het Hofpark te Wateringen live muziek, de festival markt, theateracts en verschillende kinderactiviteiten.


---



Ingezonden persbericht