KPN NV

KPN Nieuws

KPN initieert aanleg glasvezelnetwerk op bedrijventerrein Molenwerf in Uitgeest

Datum

26 mei 2008

Nummer

029

KPN start binnenkort met de aanleg van een glasvezelnetwerk voor ondernemers op bedrijventerrein Molenwerf in Uitgeest. Via het glasvezelnetwerk kunnen bedrijven de nieuwste en snelste ICT-oplossingen gebruiken. KPN realiseert het netwerk in samenwerking met zijn lokale partner A3 Business IT. Naar verwachting worden de eerste ondernemers medio juli 2008 aangesloten.

De ondernemers op het bedrijventerrein beschikken met het glasvezelnetwerk over een toekomstvaste infrastructuur die alle ICT-toepassingen ondersteunt zoals internet, telefonie, videoconferencing en online software. Met glasvezel beschikken ondernemers over een razendsnelle verbinding tegen relatief lage kosten. Bovendien kunnen ze hiermee zware online applicaties gebruiken. Door de betrouwbaarheid en de hoge bandbreedte is glasvezel ook bijzonder geschikt voor camerabeveiliging op afstand. Kwalitatief hoge beelden worden moeiteloos verstuurd naar een Particuliere AlarmCentrale (PAC) of de ondernemer zelf. Doordat het glasvezelnetwerk rechtstreeks is verbonden met de streng beveiligde CyberCenters van KPN, kunnen de beelden veilig worden opgeslagen. Ook is het altijd mogelijk deze beelden bij eventuele incidenten nog een keer te bekijken.

Het glasvezelnetwerk biedt altijd dezelfde hoge snelheid, onafhankelijk van de afstand tot de wijkcentrale. Binnenkort lanceert KPN ook bellen via deze glasvezelverbinding. Bedrijven kunnen hun huidige telefooncentrale blijven gebruiken met behoud van nummers en functionaliteiten.

Ondernemers van het bedrijventerrein die interesse hebben in een glasvezelverbinding, kunnen terecht bij KPN business partner A3 Business IT of bij hun accountmanager van KPN.

Over A3 Business IT
A3 Business IT is een samenvoeging van Aktel telecommunicatie Service BV en A3 Network Services en is gevestigd op de Oude Blaauwweg 2 te Wormerveer.

In 2007 heeft A3 Business IT ongeveer 100 ondernemers op het bedrijventerrein Molletjesveer/ Noorderveld in Wormerveer van het nut en de voordelen van een glasvezelaansluiting kunnen overtuigen. Aangezien zij kennis van zowel data- als telecommunicatienetwerken in huis hebben, kennen ze als geen ander de voordelen van een glasvezelaansluiting.