Ingezonden persbericht


Persbericht

Tiel, 26 mei 2008

Nieuwe thermokoppel meetversterker met automatische opnemer identificatie

Hottinger Baldwin Messtechnik (HBM), producent van geavanceerde meet- en weegapparatuur, heeft de nieuwe MX1609 meetversterker op de markt gebracht. De compacte module is ontworpen al onderdeel van de QuantumX serie, waarin alle opnemerdata digitaal in de connector zelf opgeslagen worden, zodat de gegevens van de opnemers - bij gebruik van de juiste software - meteen beschikbaar en zichtbaar zijn. De MX1609 module vereenvoudigt temperatuurmetingen aanzienlijk, waardoor de tijd die nodig is voor test- en meetprocedures, vermindert en kostenbesparingen van zo'n 30 procent bereikt worden.

Omdat temperatuur een van meest gemeten parameters is, is de MX1609 uitgerust met zestien elektrisch geïsoleerde thermokoppel inputs met automatische opnemer identificatie. Met de MX1609 module is het mogelijk synchroon en parallel te meten met geïntegreerde cold junction compensatie. De MX1609 ondersteunt de algemeen gebruikelijk type K thermokoppels (NiCr-Ni).

Meerdere QuantumX modules kunnen eenvoudig aan elkaar gekoppeld worden in een meetsysteem waarbij FireWire gebruikt wordt. Een alternatief is de geïntegreerde Ethernet interface die een gemakkelijke verbinding -zelfs over lange afstanden- met een PC mogelijk maakt, als die als een stand-alone module wordt gebruikt.

HBM levert ook software voor data-acquisitie en analyses, zoals QuantumX-Assistant, LabView driver, .NET/COM programmeer libraries en Catman®AP data-acquisitie software. QuantumX heeft als aanvulling op de opnemeridentificatie ook uitgebreide functionaliteit voor diagnose van de meetmodule en sensoren, zodat het meet- en analyseproces goed gemonitord kan worden.

Voor meer informatie: http://www.hbm.com


---



Ingezonden persbericht