Nederlandse Spoorwegen

26 mei 2008

Jeans en modeaccessoires op het station

Only en Pieces winkels voor reizigers en stationsbezoekers

NS heeft een overeenkomst gesloten met Bestseller, moederorganisatie van onder meer Vero Moda, Only, Vila, Jack & Jones, Pieces en Name-It, voor vestiging van modewinkels op de grote treinstations. Op weg naar werk, huis of verjaardag kunnen alle reizigers, maar ook stationsbezoekers, heel eenvoudig de laatste jeans of modieuze accessoires bekijken en kopen. Op het Proefstation Leiden Centraal opent dit najaar de eerste gecombineerde Only en Pieces winkel van Bestseller. Als deze formule op het station aanslaat dan opent Bestseller ook winkels op enkele andere grote NS stations.
De Only en Pieceswinkel vormt in Leiden de Fashion & Sportswereld die NS in de grote stations inricht. Naast deze zogenoemde wereld werkt NS ook aan de invulling van andere werelden zoals Service, Media & Events, Health & Beauty en Food. Door de assortimenten en voorzieningen logisch te clusteren ontstaan voor reizigers eenvoudig herkenbare werelden. De komende jaren worden deze werelden gerealiseerd op de grote internationale stations, die een ware metamorfose ondergaan; station Leiden Centraal geldt als proefstation, waar de reizigers de verschillende concepten kunnen uitproberen. Zie voor meer informatie www.mijnproefstation.nl

Noot aan de redactie
Meer informatie: Michiel Jonker ­ NS Poort 030-2357070 / Oscar Hendriks ­ Bestseller 020-4564400 NS
NS is in Nederland de grootste reizigersvervoerder op het spoor. De treinen van NS houden Nederland mobiel. Per dag bereiken ruim 1,1 miljoen treinreizigers hun bestemming zonder files of parkeerproblemen. De trein is een zeer energie- en klimaatvriendelijk vervoermiddel met een lage CO2-uitstoot, terwijl de gemiddelde kilometerprijs lager is dan de variabele autokosten. Op de 379 stations biedt NS een scala aan voorzieningen om de reizigers van dienst te zijn. NS Reizigers zorgt voor het rijden van de treinen en de informatie en service aan de reizigers op de stations en in de treinen. NS Poort ontwikkelt, beheert en exploiteert de stations(gebieden) in Nederland, zodanig dat dit aangename en levendige plekken worden om te verblijven, werken, wonen, winkelen en recreëren. NedTrain zorgt voor de treinen van NS: van schoonmaak tot technisch onderhoud en schadeherstel. Strukton is actief in aanleg en onderhoud van railinfrastructuur en in bouwactiviteiten in Europa. NS Hispeed verbindt Nederland met het hart van belangrijke Europese steden. De hogesnelheidstreinen Thalys en ICE en de Internationale Intercity's zijn een slim en duurzaam alternatief voor vliegtuig en auto op afstanden tot 600 kilometer. NedRailways benut de kansen van de Europese vrije spoormarkt, bijvoorbeeld door samen met de Britse onderneming Serco spoorwegconcessies in het Verenigd Koninkrijk te exploiteren.
NS deelt het spoorwegnet - het drukst bereden van Europa - met ruim 30 andere partijen. ProRail deelt de capaciteit op de rails toe en zorgt verder voor de Railverkeersleiding en het beheer en onderhoud van het spoorwegnet.

NS Reizigers B.V., Utrecht Handelsregister Utrecht 30124362


---- --