Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 26 mei 2008

BNN EN STATE MAGAZINE SLAAN HANDEN INEEN!

BNN neemt per 1 juni 2008 State Magazine over. State Magazine is in Nederland het meest toonaangevende internetmagazine waar het gaat om hiphop en alle bijbehorende lifestyle-onderwerpen. De site beslaat journalistieke artikelen, achtergrondverhalen, recensies, filmpjes en verschillende fora. BNN kijkt zeer uit naar de samenwerking met State Magazine.

Onder de BNN-vlag zal State Magazine haar eigen gezicht behouden maar binnen BNN wordt er volop samengewerkt met andere redacties. Zo zal het BNN-programma URBNN veranderen in State Magazine. Vanaf 14 september is de tv-variant van State Magazine te zien rond 23.45 uur bij BNN op 3. Filmpjes uit het TV-programma zullen terug te vinden zijn op de site.

Kees de Koning, initiatiefnemer van State Magazine, is blij met de overname door BNN: Doordat State Magazine nu is ondergebracht bij de publieke omroep kunnen we doorgaan met de verdere uitbouw van de onafhankelijke redactionele koers van de website. Ook verwacht ik veel van de samenwerking met de tv-redactie.

BNN-presentatrice Zarayda Groenhart kijkt eveneens uit naar de samenwerking met State Magazine. State Magazine is door de nieuwtjes en de journalistieke artikelen een van de belangrijkste informatiebronnen over hiphop die Nederland kent. De website is echt een begrip binnen de scene, aldus Zarayda.

State Magazine is te vinden op www.statemagazine.nl en ook via www.bnn.nl.

Voor meer informatie en beeld: BNN Communicatie,
Laura Muscas, tel: 035-6268913, laura.muscas@bnn.nl