Persbericht

26 mei, 2008

Meerderheid Nederlanders besteedt vakantiegeld niet aan vakantie

Grootste deel werknemers ontvangt vakantiegeld in mei of juni

Uit onderzoek van SD Worx naar de besteding van vakantiegeld in Nederland is gebleken dat bijna 75 procent van werknemers hun vakantiegeld graag wil besteden aan vakanties en weekendjes weg. Echter, het geld wordt voornamelijk uitgegeven aan achterstallige rekeningen, gemeentebelastingen, boodschappen, het opknappen van het huis, de tuin of reparaties aan auto s, fietsen en andere apparatuur.

Slechts 40 procent van de werknemers zegt het geld of een deel ervan daadwerkelijk aan de vakantie te besteden. Naast vakanties als doel voor het vakantiegeld, geven de respondenten ook aan dat ze het geld graag zouden willen spenderen aan shoppen, hobby s en feestjes.

Uit het onderzoek blijkt dat een ruime meerderheid van de respondenten vakantiegeld krijgt van hun werkgever. Het enige verschil is de wijze van ontvangst. Bij maar liefst 70 procent wordt het vakantiegeld jaarlijks in mei of juni op zijn rekening bijgeschreven. Voor bijna een kwart van de respondenten is dat echter maandelijks.

Werknemers die maandelijks vakantiegeld ontvangen bij hun salaris besteden het vaker aan dagelijkse zaken zoals bijvoorbeeld boodschappen en contributies van verenigingen. Het gaat zogezegd in het huishoudpotje. Van het aantal werknemers dat heeft gezegd het vakantiegeld anders te besteden, zet bijna driekwart het geld op een spaarrekening. Zij geven aan het geld te willen gebruiken voor onvoorziene of grotere uitgaven.

(230 woorden)

VOOR DE REDACTIE

Over SD WORX
SD Worx is marktleider in België en de derde grootste aanbieder van payroll en HR-diensten in Europa. SD Worx bedient zijn klanten vanuit een geïntegreerd concept waarbinnen payroll, HR-diensten en juridisch advies vanuit één organisatie worden aangeboden. Het in 1945 opgerichte bedrijf telt 24 kantoren en ruim 1.600 medewerkers in de Benelux. Sinds 2006 bedient SD Worx de Nederlandse markt vanuit een kantoor in Breda. In september 2006 ging SD Worx een joint venture aan met Asecom Nederland B.V. SD Worx is de afgelopen jaren sterk aan het internationaliseren. Zo nam het bedrijf in 2007 de Franse payroll-softwarespecialist LOGI-RH over en in mei 2008 het Duitse ACCURAT.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met OCTANE PR: Ingrid van den Nieuwenhof, tel. 040 266 11 30, ingridv@octanepr.com

OCTANE PR

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 (0)40 266 11 30
Fax: +31 (0)40 235 46 01
Web: www.octanepr.com